Dominik Broniek

Dominik is in 1975 in Polen geboren. Gedurende zijn jeugd was hij altijd bezig met tekenen en schilderen. Hij verkocht zijn werk aan privépersonen totdat hij zijn eerste uitgever ontmoette, met wie hij een tienjarige werkrelatie aanging als grafisch ontwerper. In de tussentijd werkte hij ook op commissie voor uitgeverijen in de Tjechische Republiek, Canada en de Verenigde Staten. In die tijd heeft hij meer dan 200 boeken geïllustreerd.

Sinds 2011 woont Dominik in Nederland, waar hij zowel digitale kunst produceert, als pentekeningen, olieverfschilderijen en tattooprojecten.

2DE en 3de PLAATS CELTICA’S COVER COMPETITIE 2021Celtica's Cover Competiyie 2023

In januari 2024 werd de meest aansprekende boekomslag van 2023 gekozen. Verboden Magie en Dodelijke Magie, boeken 1 en 2 in de trilogie Varingholt Kronieken, door Dominik Broniek, eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

 

 

 

Dominik Broniek

EN

Dominik was born in 1975 in Poland. He was drawing and painting all his young years, selling his artworks to private customers, until he met his first publishers and started 10 year long cooperation as a graphic artist. Meanwhile he worked also on comissions for publishing houses from Czech Republic, Canada and USA. During those years he illustrated more than 200 books.

Since 2011 Dominik lives in the Netherlands. He’s doing digital art, as well as traditional pencil drawings, oil paintings and tattoo projects.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 17