Dominik Broniek

Dominik is in 1975 in Polen geboren. Gedurende zijn jeugd was hij altijd bezig met tekenen en schilderen. Hij verkocht zijn werk aan privépersonen totdat hij zijn eerste uitgever ontmoette, met wie hij een tienjarige werkrelatie aanging als grafisch ontwerper. In de tussentijd werkte hij ook op commissie voor uitgeverijen in de Tjechische Republiek, Canada en de Verenigde Staten. In die tijd heeft hij meer dan 200 boeken geïllustreerd.

Sinds 2011 woont Dominik in Nederland, waar hij zowel digitale kunst produceert, als pentekeningen, olieverfschilderijen en tattooprojecten.

Tweede in de Celtica Cover Competitie 2020

Cover Comptetitie 2020 plaats 2

In het najaar van 2020 ontwierp Dominik de cover voor Schaduwen over Razmir van Maite Donker. Hiermee deed ook hij mee in de Cover Competitie 2020 die Celtica Publishing uitschreef in januari 2021. Volgers van de website op Facebook en Instagram konden een top 3 samenstellen. Uit deze competitie kwam Schaduwen over Razmir als tweede uit de bus. De aansprekende cover, waarin de actie geweldig vervat is, maakt duidelijk indruk en is zelfs in december 2020 gebruikt voor de omslag van de Boekenkrant.

De eerste plaats in de competitie was voor Terras Altas – Puur Wit van Patty van Delft, die zelf de cover ontwierp. De derde plek was voor Heideduvel van Dawn Faber, die eveneens door een schrijfster van Celtica ontworpen is: Nathalie Kokke.

 

Dominik Broniek

EN

Dominik was born in 1975 in Poland. He was drawing and painting all his young years, selling his artworks to private customers, until he met his first publishers and started 10 year long cooperation as a graphic artist. Meanwhile he worked also on comissions for publishing houses from Czech Republic, Canada and USA. During those years he illustrated more than 200 books.

Since 2011 Dominik lives in the Netherlands. He’s doing digital art, as well as traditional pencil drawings, oil paintings and tattoo projects.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 13