Geert van der Pol

Geert van der Pol werd op 18 juli 1962 in Rotterdam geboren, maar zodra hij naar buiten kon, waren zijn ouders hem voortdurend kwijt en vonden hem dan weer rijdend op een of andere pony terug. De drukte van de stad werd daarom al snel verruild voor een meer natuurlijke omgeving. Via Nijmegen, de Limburgse heuvels en de Franse kust belandde Geert in Breda waar hij al zwervend in de bossen rondom de stad opgroeide.

Naast zijn voorliefde voor de stilte, paarden en de natuur leefde er een andere, niet aflatende behoefte in hem: het verbeelden van wat hij ziet en ervaart en van wat in hem leeft. Als kind tekende hij met een stokje draken in het zand en hielden zijn ruiterbeeldjes van bijeengebonden takken de wacht over een schelpenprinses.

Zo ging zijn verbeeldende ontdekkingsreis verder en studeerde hij in 1990 af aan de HKA in Arnhem, richting vrije kunst.

Geert is nog steeds bij de paarden en de natuur in de leer, zijn levensgrote, van natuurlijke materialen gemaakte diersculpturen staan verspreid in het land en er worden nog dagelijks met een stokje tekens op papier gekrast…

Omslagontwerper

Tijdens Castlefest van 2018 kwamen Geert en Mischa naar de stand van Celtica Publishing. Geert liet daar een deel van zijn portfolio op papier zien en gaf aan dat hij heel graag boekomslagen voor verhalen in het fantastische genre zou willen ontwerpen. Enthousiast gemaakt door zijn portfolio zocht de uitgever een verhaal dat zou passen bij Geert en vond dat in Lathrain, een tweeluik door Anna López Dekker waarin de natuur een grote rol speelt. Het eerste boek De band is in het voorjaar van 2019 verschenen. Boek twee, De Tocht, verschijnt eind maart 2020.

De Bloemenvloek

Een tweede project is het door Geert geïllustreerde sprookje De Bloemenvloek, een verhaal met een diepere grond dat het zowel geschikt maakt voor volwassenen als voor kinderen.

De Bloemenvloek is een bijzonder project van Mischa van Broekhoven als schrijfster van het verhaal en Geert van der Pol als de ontwerper van het beeldwerk en als vormgever van het binnenwerk en de tekst. Het boek is op 18 juli 2019 verschenen.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 4