Afscheid (maar niet echt!) van de Celtica Vipsters van 2019

Het jaar 2019 was het tweede waarin Celtica Publishing de samenwerking zocht met actieve, enthousiaste boekenbloggers om zo met elkaar de boeken van de uitgeverij bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Deze samenwerking is zó fijn, dat we er een traditie van willen maken. In januari 2020 treden er weer vier nieuwe aan, nu is het tijd om afscheid te nemen van de Celtica Vipsters van 2019. Maar bij ons is afscheid alles behalve in steen gehouwen! We houden natuurlijk contact.

Wil je weten hoe de samenwerking met de Celtica Vipsters in 2019 gegaan is? Lees dan dan hieronder de ervaringen van Melanie, Jeanine, Liz en Fany.

Melanie Hoogvliet

Afgelopen jaar mocht ik Vipster zijn bij Celtica. Helaas was het ook een jaar waarin mijn gezondheid te wensen overliet. Doordat mijn gezondheid zo slecht was, kon ik helaas niet mee naar een evenement dus heb ik daar geen auteurs in het echt kunnen ontmoeten. Maar ik heb toch heel veel leuke dingen kunnen doen voor Celtica. Zo mocht ik meedoen aan een aantal blogtours van boeken die nieuw uitkwamen. Mocht ik superleuke interviews doen met auteurs en stukjes schrijven voor het Celtica magazine. Ik heb door mijn Vipster-spot enorm veel enthousiaste auteurs leren kennen en vele daarvan spreek ik nu nog regelmatig even via de chat van facebook. Ik wens de nieuwe Vipsters dan ook heel veel plezier! Maak er een mooi jaar van.

Melanie – Bookstamel

Jeanine Feunekes – Both

In december 2018 kreeg ik te horen dat ik tot Vipster in het jaar 2019 bij de uitgeverij Celtica was gekozen. Dat ik blij was is een eufemisme, aangezien Celtica een uitgeverij is die boeken uitbrengt in het genre dat ik zeer graag lees. Voordat ik Vipster werd heb ik al met veel plezier boeken van deze uitgeverij gerecenseerd voor de blog De Perfecte Buren zoals “Nachtval” van Bas Kock, “Het groene kristal” van Esther Wagenaar en “The Shaedon Resurgence”-trilogie van Jeffrey Debris. Ik ben dan ook met veel plezier Vipster geweest. Zo heb ik in 2019 recensies geschreven over de boeken “Lathrain 1” van Anna López Dekker en “De uitverkorene” van Cynthia Fridsma. Daarnaast heb ik het genoegen gehad om Bianca Mastenbroek te mogen interviewen voor het Celtica magazine. Zij heeft in 2019 met haar boek “Hendrick, de Hollandsche Indiaan” de Thea Beckman-prijs gewonnen.

Verder ben ik met Rianne Lampers (eigenaar Celtica) naar een scifi-avond geweest waar ik een andere Vipster, Liz van der Stelt, heb ontmoet. We hadden gelijk een leuke klik. Op deze avond was ook de schrijfster Esther Wagenaar aanwezig en ik heb een tijdje met deze sympathieke schrijfster kunnen praten. Heerlijk als je een schrijver ontmoet die zo gepassioneerd is over haar vak. Zij zit ook bij de uitgeverij Celtica met haar serie Terra 7, waarvan inmiddels twee delen zijn verschenen: “Het groene kristal” en “Het Huis van de Roos”. Ik mocht dit tweede deel zelfs proeflezen en heb hierover in december een blog geschreven voor het Celtica Magazine. In januari volgt mijn recensie van de uiteindelijke versie, ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Ik heb genoten van het Vipster zijn en het contact met de anderen, zowel schrijvers als (oud) Vipsters. Het is een leuke groep en ik blijf nog zeker als oud-Vipster betrokken bij Celtica. Door persoonlijke omstandigheden liggen er nu nog twee boeken om te recenseren bij mij, namelijk “Ashan 1” van Dirk Warnaar en “Het grote ontwaken” van Marian Kramer, dus ook in het nieuwe jaar zullen er weer recensies verschijnen van mij.

Ik wil Celtica, alle Vipsters, schrijvers en met name Rianne Lampers bedanken voor het afgelopen jaar. Het was een bijzondere ervaring!
En voor alle nieuwe Vipsters: welkom, veel plezier en geniet ervan!

Jeanine – De Perfecte Buren

Liz van der Stelt – DivaBooks

Eind 2018 leek het mij super leuk om bij een uitgever met fantasy boeken betrokken te raken. Toen ik de oproep voor de nieuwe Celtica VIPster 2019 zag, leek dit mij een uitstekende kans om kennis te maken met meerdere auteurs en natuurlijk verhalen. Elke drie maanden mocht ik een boek uitzoeken om te recenseren, wat een super leuke kans was om met nieuwe auteurs kennis te maken.

Mijn eerste boek, deel 1 van “De Laatste Erfgenaam – De Saffieren Troon” geschreven door Evi F. Verhasselt was meteen een fantastisch verhaal en gelukkig is het tweede deel dit jaar verschenen en wil ik deze super snel gaan lezen. Op een sci-fi bijeenkomst in de omgeving Rotterdam heb ik Rianne en Vipster Jeanine kunnen ontmoeten. Dat was echt superleuk. Esther Wagenaar was hier ook aanwezig en ik kon natuurlijk niet weggaan zonder haar boek “Het groene kristal” te kopen.

Via de Vipster-groep werd toen voor het boek “Lathrain 1, De Band” van Anna López Dekker dat net uitkwam een oproep geplaatst wie dit wilde lezen en recenseren. Er is toen door Vipsters Jeanine, Fany, Melanie en mij een mini-blogtour gehouden om het boek te introduceren. Allemaal waren we enthousiast en we hebben gezamenlijk een interview samengesteld om Anna het hemd van het lijf te vragen. Anna is een hele vrolijke en lieve vrouw die ik op Dutch Comic Con 2019 heb ontmoet.

Dutch Comic Con 2019 heeft veel nieuwe indrukken gegeven en was vooral een moment om kennis te maken met mensen die gek zijn op sci-fi en fantasy. Bren en Jeffrey heb ik hier ook mogen ontmoeten en heerlijk de beurs kunnen afstruinen. Hier heb ik na lang te hebben nagedacht “Xuno” van Maite Donker gekozen als mijn 2e recensieboek. Even geen serie, maar een vlotte en meeslepende standalone.

Phoe… Toen was het al halverwege en waren er veel meer boeken die ik wilde lezen maar waar ik gewoon geen tijd meer voor had. Rianne heeft toen een lijntje uitgegooid zodat alle Vipsters hun 3e recensie boek aan gingen vragen, want in de zomer heeft iedereen veel dingen te doen. Ik koos voor “De kronieken van Riona, Boek 1 – Verraad” van Femke De Vos. Dit is het eerste deel van een serie en het las heel snel weg. Deel 2 wacht al in de kast, alleen wanneer deel 3 uitkomt…?

Goed, toen kwamen de feestdagen er al bijna aan en zijn Evi F. Verhasselt en Carine J.A. Maes in Gouda geweest om hun nieuwste boeken te promoten. Hier heb ik Evi eindelijk kunnen ontmoeten na al veel contact via de chat en mail te hebben gehad. Het is zo fijn een goed beeld bij een persoon te hebben die je 2x aan een vragenvuur hebt onderworpen.

Wat een snel jaar is dit geweest, zo veel leuke auteurs ontmoet en een heel leuk contact met de mede Vipsters gehad. Ik hoop dat dit in 2020 nog mag aanhouden want iedereen zit vol ideeën om de boeken van Celtica Publishing in de schijnwerpers te zetten, iets wat ze meer dan verdienen.

Rianne Lampers wil ik in het bijzonder bedanken voor deze mogelijkheid en alle feedback en het meedenken om de blogberichten beter te maken.

Evi, Anna en Esther wil ik ook bedanken voor de interviews en recensieboeken die ik extra heb ontvangen. Zodra er meer boeken van jullie verschijnen wil ik deze zeker lezen en beoordelen omdat ik verknocht ben aan de door jullie geschapen werelden.

De nieuwe Vipsters wil ik veel plezier wensen met deze unieke en echt superleuke taak.

Liz van der Stelt – DivaBooks

Fany van Hemelen

Vandaag ben ik een klein beetje triest, maar ook blij. Het einde van het jaar nadert met rasse schreden en dan is mijn Vipster-jaar voorbij.

Toen ik mijn motivatie schreef, was een belangrijke reden om me aan te melden dat ik dacht deel te gaan uitmaken van een hartelijke uitgeverij met een persoonlijke touch. Uiteindelijk werd dit jaar mooier dan ik ooit had kunnen dromen. Natuurlijk kreeg ik de kans om boeken te reviewen, speciale events te bezoeken en als één van de eersten hun nieuwe titels te ontdekken, maar Celtica Publishing is veel meer dan dat.

Bij de warme groep auteurs en de bijzondere mensen achter deze, stuk voor stuk unieke stemmen met een ongelooflijke creativiteit, voelde ik me welkom.

Ik laat mijn ambassadeurschap dus met moeite gaan, maar weet dat het goed is zo omdat ook Celtica voor vernieuwing moet zorgen. Laat dus zeker deze kans niet liggen om je in te schrijven en samen je passie te delen.

Celtica Publishing werd opgericht door de auteur Rianne Lampers. Met hart en ziel zet zij zich in voor haar schrijvers en deze bijzonder gedreven eigenares heeft er, samen met haar team voor gezorgd, dat ik me hier echt thuis voelde.

Vipster ben je niet maar even: Nee, ik blijf Vipster voor het leven.

Dank jullie allemaal voor een bijzondere ervaring en ik blijf in de buurt.

Fany van Hemelen – In de Boekenkast