Boekpresentatie “De Weerbeer” op 18 maart in het Wereldhuis te Aalst

Op zondag 18 maart om 14.00 uur stelt Peter Varg zijn nieuwe boek De Weerbeer, het tweede boek in de fantasytrilogie Kukulkans Meesterplan, voor in het Wereldhuis, Nieuwbeekstraat 35 te Aalst. Ook aan de verhalenbundel Droomsels van de Leegte die in de zomer van 2017 verscheen, zal aandacht worden besteed.

Achtergrond

Net zoals in De Jaguarkrijger, het eerste deel in de trilogie, stuurt Peter zijn personages erop uit om antwoord te vinden op zijn vragen. Waarom voeren we oorlog? Waarom verpesten we het milieu? Waarom verkloten wij alles? De personages die terugkeren van hun gevaarlijke tocht, en dat doen ze lang niet allemaal, vertellen dat mensen zijn zoals ze zijn omdat we door de goden gezaaid zijn om uit te groeien tot wapens in een oorlog waar we zelf nooit hebben om gevraagd.

De strijd tussen Akash, de Waanzinnige God, en de Leegte, het bewustzijn dat de schepping droomde, heeft de ziel aangetast van alles wat leeft. De woede en haat die we met ons meedragen is daar een gevolg van. We dromen van liefde, vrede en rechtvaardigheid maar we zijn bezeten door een onnatuurlijke honger naar bloed. We zijn op ons best als we slecht zijn, als brengers van vernietiging en chaos.

In Droomsels van de Leegte krijgen karakters die de trilogie niet haalden of die er slechts een kleine rol in spelen een eigen podium. Het zijn stuk voor stuk sprookjesachtige vertellingen met – zoals dat in sprookjes hoort – een duister randje.

Presentatie in het Wereldhuis

Kom luisteren naar het nieuwe fantastische verhaal van Peter Varg bij een glaasje goede Chileense wijn, in Het Wereldhuis, Nieuwbeekstraat 35, 93 Aalst (BE) op 18 maart vanaf 14.00 uur. Iedereen is welkom!