Castlefest en Elftopia

Castlefest

Van 1 tot en met 4 augustus was Celtica Publishing van de partij op Castlefest. Dit is het evenement waar we allemaal altijd reikhalzend naar uitkijken, juist omdat daar echt aandacht besteed wordt aan boeken in het fantastische genre. Net als vorig jaar stonden we wel heel ver weg, op Meadow Fields, in een enorme tent. Nadeel van die tent is dat die nogal donker is aan de binnenkant. Als je van buiten naar de ingang loopt, heb je even het gevoel dat je een zwart gat binnengaat… Maar dat je daar dan kramen vol met fantastische boeken aantreft, maakt alles goed.

Op de woensdag, de dag van het opbouwen, was de tent al even het mikpunt van duistere goden. Een fikse onweersbui en blikseminslag maakten dat Meadow Fields tijdelijk geëvacueerd moest worden. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen!

De Bloemenvloek werd tijdens Castlefest en Elftopia voor het eerst aan het publiek getoond. Kunstenaar Geert van der Pol had een heel eigen manier van signeren: in elk boek dat gekocht werd maakte hij voorin een prachtige aquarel! En van een aantal kinderen maakte hij spontaan een portretje, waar deze heel verguld mee waren.

Naast Geert van der Pol waren Anna López Dekker, Esther Wagenaar, Patty van Delft, Dirk Warnaar en Jeffrey Debris en Rianne Lampers van de partij.

Elftopia

Ook op Elftopia speelde het weer een beetje voor stoorzender. Niet voor ons, aangezien wij met de rug naar de wind stonden, maar vooral de standhouders achter ons moesten om de haverklap hun doosjes van de grond rapen omdat die bij elke felle windvlaag door de lucht vlogen.

Tijdens Elftopia kwam op zondag vipster Fany van Hemelen van Indeboekenkast de stand versterken. Echt heel leuk om elkaar ook eens in het echt te ontmoeten.

Naast Fany waren Peter Varg, Carine J.A. Maes, Patty van Delft en Rianne Lampers aanwezig.