Castlefest was geweldig!

Drie fantastische schrijfstersEigenlijk zat alles mee: het weer was goed, het verkeer zat mee, en Evi Verhasselt en ik (Rianne Lampers) gingen in een uitstekend humeur op weg. De rit van Capelle aan den IJssel naar Lisse duurde nog geen uur en we konden vrijdagochtend direct het terrein oprijden en uitladen. De Schrijversmarkt was in een heuse circustent met volop ruimte. Het donkerblauwe canvas met gele strepen bood bescherming tegen de zon, die zich vooral op zondag goed liet zien.

De verkoop op vrijdag was al direct veelbelovend en zette goed door op de zaterdag en zondag. Er kwamen heel wat mensen aan de kraam die al eerder boeken van Celtica Publishing gekocht hadden en die hongerig waren naar meer. De complimenten waren niet van de lucht van lezers van De Tranen van Tataneh, Het duistere pact en Vooravond van Armageddon. Er werd gevraagd of Evi een vervolg op haar boek heeft geschreven (waarop het antwoord “Nee” luidde. Wel is zij druk bezig met een heel nieuw verhaal) en wanneer ik nu eindelijk met deel 3 van de Kronieken van de Nieuwe Tijd kom (ben ik mee bezig, maar gezien al mijn andere werk gaat het schrijven tergend langzaam).

Femke De Vos toonde vol trots de cover van het vervolg op Verraad. Getatoeëerde Lelies, het tweede deel in haar serie, wordt in oktober van dit jaar verwacht.

De toppers dit jaar waren echter Zij Die Hoort en Bondgenoten & Verraders van Patty van Delft. Patty heeft al een schare fans die dolgraag haar tweede boek wilden hebben en met haar op de foto wilden. Neem een kijkje op www.pattyvandelft.com voor haar verslag van Castlefest.

Op zaterdag voegden illustrator Melchior van Rijn en schrijver Jeffrey Debris zich bij de club. De cover van Jeffrey’s eerste science-fictionroman The fall of Netherea die eind september verwacht wordt, trok volop aandacht, evenals het feit dat zijn boek in het Engels verschijnt. Er zijn nu eenmaal lezers die het lezen in het Engels verkiezen boven het lezen in het Nederlands.

De sfeer in de tent van de Schrijversmarkt was het hele weekend door goed. Ik heb hier en daar een kijkje genomen bij de collega-schrijvers en uitgevers en de mensen van Boekhandel Vermeer in Noordwijk zorgden voor muziek, zo nu en dan live overgenomen door Gé Ansems met zijn accordeon. Zondag om 18.00 uur was het evenement voor ons ten einde en konden we met een goed gemoed opruimen en inpakken. Eenmaal thuis mochten eindelijk de voeten omhoog: die hadden dat meer dan verdiend!

Maandag las ik dat Castlefest dit jaar meer bezoekers dan ooit had getrokken: meer dan 35.000! Ik vond het een eer om deel te mogen nemen aan dit gigantische feest en hoop ook volgend jaar weer van de partij te zijn, samen met schrijvers van Celtica Publishing.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 13