Celtica Publishing contracteert Bas Kock

Eind 2014 ontving Celtica Publishing de synopsis en eerste vijftig pagina’s van de intrigerende trilogie Emperium, geschreven door Bas Kock uit Breda. Bas was nog bezig met het eerste boek Nachtval, maar hij was benieuwd naar de reactie van een uitgever. En over die reactie kon uitgever Rianne Lampers kort zijn: de synopsis trok haar direct al over de streep; het is het begin van een verhaal dat doet verlangen naar meer. De manier waarop Bas zijn karakters en hun wereld in Nachtval tot leven brengt, maakt dat het moeilijk is om te stoppen met lezen.

Maar met enthousiasme alleen komt een boek niet tot stand. De uitgever moest het eerst helemaal lezen en van commentaar voorzien voordat er een definitief ja kon worden gezegd op het willen uitbrengen van de trilogie. In juli ontving de uitgever het voltooide manuscript en in september meldde Rianne aan Bas dat zij de trilogie bijzonder graag wil uitbrengen. Na een aantal besprekingen, onder andere over het in de markt zetten van Nachtval, vond vandaag, 13 oktober 2015, de officiële contracondertekening plaats in Breda. Deze feestelijke gelegenheid wordt opgenomen door de lokale tv-zender BredaNu. De foto’s zijn genomen door Irma van Rijswijk.

Over de trilogie

Emperium is een dark fantasy waarin een bonte verzameling personages tegen de achtergrond van een instortende middeleeuwse beschaving tegen wil en dank verwikkeld raakt in een strijd om te overleven. In het eerste boek, Nachtval, nemen vijf vernuftig met elkaar verweven verhaallijnen de lezer mee naar een fictieve wereld die doorspekt is met elementen uit onze maatschappelijke actualiteit. De economische crisis komt aan bod, evenals machtsmisbruik door de financiële en politieke elite en religieuze radicalisering en onderdrukking.

Emperium is een maatschappijkritische roman, in een wereld die met de onze gemeen heeft dat goed en kwaad niet zo gemakkelijk van elkaar te onderscheiden zijn als op het eerste gezicht lijkt. Het is een verhaal over verdriet, verraad, bloeddorst en angst, maar ook over liefde, lust, twijfel en trouw. Maar boven alles een verhaal over het leven zelf, waarin een enkeling soms krijgt wat hij verdient, maar niemand ooit krijgt wat hij verwacht.

Over de auteur

Bas Kock begon zijn carrière als journalist. Hij werkte voor verschillend kranten en won in 2002 Het Gouden Pennetje,  met een literaire reconstructie van de Koffermoord.

Crowdfunding

Wil je meer weten, de boektrailer zien en wil je Bas Kock en Celtica Publishing steunen om dit project tot een fantastisch succes te maken? Steun dan de crowdfundactie! En voor wat, hoort wat natuurlijk: als je mee wilt helpen, dan zijn er vijf pakketten om uit te kiezen. Surf naar de website van Bas Kock en Imperium en doe mee!

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 3