Even voorstellen: drie nieuwe schrijvers

Dit jaar voegt Celtica Publishing drie nieuwe schrijvers toe aan het fonds:

Van Peter Varg verschijnt in april De Jaguarkrijger, het eerste boek in de trilogie Kukulkans Meesterplan. Dit bijzondere fantasyverhaal speelt zich af in het Chili van generaal Pinochet in de jaren 80 van de vorige eeuw. Juan is een jaguarkrijger en magiër die leeft volgens de tradities van de Coya’s. De Coya’s zijn een volk dat door de god Kukulkan, ook wel De Gevederde Slang genoemd, verkozen is om als wapen te dienen in de strijd tegen Akash, De Waanzinnige God. Juan heeft een visioen waarin hem geopenbaard wordt dat zijn jongste dochter Monica het Reddende Kind zal baren, dat de aarde en het hele universum kan redden. Dit kind, een dochter, zal bij haar verwekt worden door een waardige Coya-man. Maar dan ontmoet Monica de Belgische Peter en dat gooit op z’n zachtst gezegd roet in het eten…

Cynthia Fridsma schrijft, beïnvloed door auteurs als Philip K. Dick, Clive Barker, Dean Koontz, Stephen King en Edgar Allan Poe, verhalen die een mengeling zijn van thriller/spanning/actie en horror. De hoofdpersonen in haar eerste boek, De Uitverkorene, zijn de vampiers Sybil en Catherine. Het bloed van mensen drinken is niet hun favoriete bezigheid, integendeel zelfs. Samen met een aantal anderen vormen zij Nightbird, een soort geheime dienst die zich bezighoudt met bovennatuurlijke zaken. Later meer over dit boek, dat mogelijk al in juli verschijnt, maar dat eigenlijk in september gepland staat.

Tot slot Esther Wagenaar, schrijfster van de trilogie Terra 7. Het eerste boek, Het groene kristal, staat gepland voor november 2017. Terra 7 is een fantasy-SF-verhaal dat zich afspeelt op een kolonie van de Aarde, genaamd Terra 7, of Terrax door de inheemse bevolking. Eeuwen na de kolonisatie gaat een ruimteschip, met aan boord Virginia, Belia, Conrad en Redbod, ernaartoe om te kijken of de kolonisatie werkelijk tot het gedroomde paradijs geleid heeft. Eenmaal vlak bij de planeet, gaat er iets helemaal mis… Ook over dit verhaal later meer!

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 3