Fable & Fantasy en El Mundo Fantasia

Fable & Fantasy – mooie nieuwkomer

Op 22 en 23 juni 2019 was de eerste editie van het Fable & Fantasy, het nieuwe fantasyfestival van het noorden, in het Rensenpark in Emmen. Het bleek een geweldig idee om het voormalige dierenpark, dat in het centrum van de stad ligt, hiervoor te gebruiken. Er was een grote fair, uiteraard plek om iets lekkers te eten en te drinken en er waren allerlei workshops en activiteiten. Steampunk, Verhalen verteller, boogschieten, zwaardvechten: er was van alles te beleven. En te midden van dit alles stond Celtica Publishing in een prachtige pagodetent.

Op zaterdag waren gastschrijvers Anaïd Haen en Django Mathijsen aanwezig en ook Patty van Delft was erbij. Op zondag was het de beurt aan Anna López Dekker en Maite Donker. We konden weer heel wat lezers blij maken met boeken die ze missen in de boekhandels of waar ze nog nooit van gehoord hadden. Dat bewijst toch steeds opnieuw hoe belangrijk het is om aanwezig te zijn tijdens dit soort evenementen. Zo bereiken we in elk geval een deel van onze doelgroep en helpen we er op bescheiden wijze bij dat Nederlanders en Belgen blijven lezen. Er is immers genoeg voor iedereen en voor elk wat wils!

El Mundo Fantasia – gezellig en warm

El Mundo Fantasia was op 6 en 7 juli in het gezellige Limburg. Samen met Esther Wagenaar reisde ik op vrijdag naar Landgraaf, en terwijl in het noorden van het land de lucht betrok en het af en toe wat regende, scheen in het zuiden de zon volop. Het enige weersdingetje waar wij mee te maken kregen, bestond uit wat rukwinden. Maar die betekende wel opletten, want het zeil waaide dan bijna van de haringen af! Onze buurvrouwen hadden het echter moeilijker dan wij, want boeken laten zich niet zomaar wegblazen, maar handgemaakte lampjes van rijstpapier wel.

Dit festival vindt plaats op een bijzonder leuke locatie: het park Mondo Verde, dat een combinatie is van een park, dierentuin en kermis. Als kers op de taart is het eten daar ook nog eens gratis, net als koffie, thee en slushpuppies. Met die hoge temperatuur, vooral op zaterdag, is dat natuurlijk welkom, al zorgde het ook wel voor ellenlange wachtrijen.

Ook dit weekend waren Anaïd Haen en Django Mathijsen te gast in onze kraam. Het is fijn om samen te werken. Nederland heeft gewel­dige schrij­vers, met prachtige verhalen voor jong en oud, en uitgevers die met elkaar het fan­tastische genre vertegenwoordigen. Ik zou zeggen: zegt het voort!

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 11