Patty van Delft debuteert met drakenepos “Drägan Duma”

Eind april 2014 verschijnt Drägan Duma – Zij Die Hoort, het eerste deel van een drakentrilogie geschreven door de in Den Haag woonachtige Patty van Delft.

In Drägan Duma – Zij Die Hoort volgt de lezer Jill, een zestienjarige wees. Ze is gevlucht voor Jeugdzorg en woont samen met drie andere jongeren in een kraakpand. Haar vader heeft ze nooit gekend en ze is getraumatiseerd door het verlies van haar moeder, die in een auto-ongeluk is omgekomen terwijl Jill bij haar in de auto zat: Bloed op de achterruit. Maar wat is er werkelijk gebeurd? Als ze op een avond vanuit haar slaapkamerraam een draak meent te zien, denkt ze te dromen. Ze gaat poolshoogte nemen en dat moment is een keerpunt in haar leven. Ver van de haar bekende wereld ontdekt ze uiteindelijk wie ze werkelijk is.

De serie Drägan Duma is geschreven voor young adults vanaf veertien jaar die zichzelf zullen herkennen in de hoofdpersonen die Patty in haar verhaal tot leven roept. Maar het verhaal is ook zeker een aanrader voor volwassenen.

Het ontwerp van de cover ligt in handen van Dominik Broniek. Deze Poolse grafisch kunstenaar woont sinds een aantal jaren in Nederland. Hij is tien jaar lang in zijn vaderland verbonden geweest aan een uitgeverij en werkte bovendien op commissie voor uitgeverijen in de Tjechische Republiek, Canada en de Verenigde Staten. In die tijd heeft hij meer dan 200 boeken geïllustreerd. Celtica Publishing is vereerd dat Dominiek het maken van deze cover (“and more to come!”) op zich heeft genomen.