Plannen 2017

Er zijn al twee maanden voorbij, hoog tijd om te melden wat de plannen van Celtica Publishing voor 2017 zijn!

Vorig jaar is al gezegd dat er een nieuwe website komt. Dat is wat in het slop geraakt door allerlei omstandigheden, maar het heeft niet helemaal stil gelegen. De verwachting is nu dat de nieuwe website in april de oude zal vervangen, daar wordt in elk geval naartoe gewerkt.

Celtica’s Maandelijkse Magazine krijgt een nieuwe uitvoering die te lezen zal zijn op smartphone, tablet en desktop. In maart verschijnt nog een dummy-versie gebaseerd op de PDF-uitgave, maar in april zal het e-magazine compleet met nieuwe look een feit zijn.

Er komen in 2017 weer heel wat mooie, nieuwe boeken uit. Celtica Publishing verwelkomt dit jaar drie nieuwe schrijvers. Als eerste Peter Varg, die een bijzondere trilogie geschreven heeft: Kukulkans Meesterplan. Het eerste boek, De Jaguarkrijger, dat in april verschijnt, speelt zich af in Chili ten tijde van het Pinochet-regime. En toch is het een fantasyverhaal! Degenen die een beetje kennis hebben van de Zuid-Amerikaanse culturen, weten dat Kukulkan een van de oude goden is, en dat die oude goden nog altijd springlevend zijn, lees je in De Jaguarkrijger. Aan het ontwerp van de cover wordt op moment gewerkt door Sander Agelink.

Over de andere nieuwe schrijvers, Cynthia Fridsma en Esther Wagenaar, volgt later meer.

Momenteel ziet het lijstje met te verschijnen titels in 2017 er als volgt uit (al kan er altijd nog iets aan wijzigen):

  • De Afgrond, Boek 3 – De Verbanning door Rolf Österberg, maart
  • Kukulkans Meesterplan, Boek 1 – De Jaguarkrijger door Peter Varg, april
  • De erfgenaam van Herlewinne, Boek 2 – Het vuur van de waarheid (werktitel) door Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen, juni (nog niet definitief)
  • Het wormgat, Boek 2 (titel volgt nog) door Iris Fontijn, juli
  • De Uitverkorene door Cynthia Fridsma, september
  • Kukulkans Meesterplan, Boek 2 – De Weerbeer door Peter Varg, oktober
  • Terra 7, Boek 1 – Het groene kristal door Esther Wagenaar, november
  • De Afgrond, Boek 4 – Het Verraad door Rolf Österberg, december
Verder zal Celtica Publishing weer acte de présence geven op verschillende fantasy-festivals, te beginnen met Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht op 25 en 26 maart, dan Elfia te Haarzuilens op 29 en 30 april. Houdt de Facebookpagina van Celtica Publishing in de gaten voor de andere festivals en beurzen en natuurlijk voor nieuwtjes, zoals recensies e.d.