Schrijvers op de Wintereditie van Castlefest

Op 25 en 26 november vond de Wintereditie van Castlefest plaats op het mooie kasteelterrein in Lisse. Voor het eerst had Celtica Publishing daar een eigen pagodetent helemaal voor de uitgeverij alleen! Zo’n tent van 4 bij 4 meter lijkt groot, maar als je gaat inrichten is het nog niet zo eenvoudig hoe en waar je alles neer kunt zetten en op kunt hangen. Dat leverde heel wat puzzelwerk op dat zo’n beetje de hele vrijdag in beslag nam, maar het resultaat was naar volle tevredenheid.

Helaas had ik niet tijdig door dat extra elektriciteit geen luxe was. Deze keer moesten we het dus zonder kacheltje en zelfs een waterkoker doen. Maar dat alles mocht de pret niet drukken. We hebben ons dit weekend prima vermaakt!

Boeken proeven

Wat ik het allerleukste vind aan Castlefest, is dat er mensen écht langskomen om boeken te proeven en te kopen. Mensen die het – net als ik – heerlijk vinden om een boek vast te houden en in eigen tempo te lezen. Sommigen lezen veel en snel, die kopen dan zomaar een trilogie ineens. Anderen moeten nog wat sparen om precies dát boek te kunnen kopen waar ze naar verlangen. Maar vooral het praten over lezen en schrijven maakt zo’n festival als Castlefest een echt feest om bij te wonen. Dan neem ik die koude vingers en tenen wel op de koop toe!

Schrijvers ontmoeten

Op zaterdag was Jeffrey Debris aanwezig en zowel op zaterdag als zondag waren Cynthia Fridsma en Patty van Delft van de partij. Cynthia durfde het de eerste dag aan om haar gothic-outfit te dragen, maar op zondag kleedde zij zich toch liever wat warmer. Zoals gebruikelijk ging ook Patty beide dagen gekleed in een geweldige outfit, en zij was volledig winter-proof! Koude vingers of niet, boeken signeren deden alle drie graag, ook voor die jongedame die haar zelf gekochte exemplaren van de Drägan Duma-trilogie meebracht.

Alles bij elkaar was het geslaagde Wintereditie van Castlefest. Volgend jaar doen we het gewoon over!

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 7