Speeddaten met schrijvers

Coornhert GymnasiumDe Nationale Kinderboekenweek start dit jaar op 5 oktober. Die week, waarin jeugdboeken centraal staan, is niet alleen voor basisscholieren bedoeld, maar heeft ook veel te bieden voor de leeftijdsgroep Young Adult, van pakweg 14 tot 18 jaar. Onder deze jongeren wordt het fantasygenre steeds populairder. Van Harry Potter tot sci-fi, van verhalen uit de middeleeuwse cultuur tot belevenissen in parallelle werelden, met vergeten beschavingen tot aan een nieuwe en onbekende leefculturen, van bigfoots, elfen en orks tot Grijze Wolven, dappere krijgers, magische eigenschappen en geheimzinnige talismans.

In samenwerking met uitgeverij Celtica en boekhandel Verkaaik organiseert de sectie Nederlands van het Coornhert Gymnasium in Gouda voor klas 2 op 5 oktober een middag ‘speeddaten met schrijvers’. Deze leerlingen maken kennis met een aanstormende golf nieuwe fantasy-auteurs.

Boekhandel VerkaaikAcht meer en minder bekende beoefenaars van het fantasygenre ‘speeddaten’ in korte bijeenkomsten met alle tweedeklasleerlingen, die een spervuur van vragen mogen afvuren en in gesprek kunnen gaan over het genre, het schrijverschap, over gelezen verhalen en boeken en wat al niet meer. Deelnemende schrijvers zijn Natalie Koch, Patty van Delft, Jeffrey Debris, Rianne Lampers, Iris Fontijn, John Brosens, Anaïd Haen (mogelijk met Django Mathijsen). Michel Rensen zal die dag een workshop middeleeuws zwaardvechten geven en een enkeling zal in fantasykleding komen.

Uitgeverij Celtica verzorgt de inleiding op de middag, en boekhandelaar Bart Jansen van Verkaaik sluit de bijeenkomst af door te vertellen over de plek en aard van Young Adult- en Fantasyliteratuur in zijn winkel.

Voorafgaand aan de Kinderboekenweek zullen de schrijvers hun oeuvre in de Verkaaik-etalage presenteren. Na de speeddate op 5 oktober zijn de reacties van de Coornhertleerlingen in verschillende vormen in de boekhandel terug te vinden.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 8