“The Fall of Netherea” bestaat 4 jaar

Ik kan het nog steeds niet geloven dat het al weer vier jaar geleden is dat The Fall of Netherea uitkwam! Het is een hele reis geweest om mijn trilogie The Shaedon Resur-gence te schrijven. In totaal heeft het me ruim vijf jaar gekost, maar het voelt nog steeds als een van mijn grootste prestaties en ik koester alle herinneringen aan de trilogie dan ook. Wat ik het leukste vind is dat ik regelmatig de boeken voorbij zie komen op social media en dat mensen mijn scifi-trilogie blijven ontdekken. Regelmatig krijg ik ook berichtjes van mensen die me vertellen wat ze van het verhaal vinden en wie hun favoriete personages zijn, soms gevolgd door “kamervragen” waarom ik ze heb afgeslacht. En regelmatig, als ze pas het eerste boek hebben gelezen is het lastig om stil te blijven over hun favoriete personages, omdat ik weet wat er met ze gaat gebeuren, haha!

De eerste woorden voor The Fall of Netherea schreef ik ruim vijf jaar geleden. Het was tijdens een periode in mijn leven waarin ik in een soort creatief gat was gevallen. Mijn band Polydrone was net uit elkaar en ik schreef daar altijd de teksten voor, die al steeds meer een beetje een scifi-tintje hadden. Van de een op de andere dag besloot ik die verhaaltjes die ik vertelde in die teksten uit te werken tot een scifi verhaal. Het was voor mij dan ook niet de vraag of ik het verhaal af zou schrijven, of dat het ook uitgegeven zou worden, maar wanneer ik eindelijk het boek in mijn handen zou kunnen houden. Als ik geen uitgever kon vinden, dan had ik het boek zelf laten drukken en was ik waarschijnlijk selfpubber geworden.

De Xoron Windmaster Räz Numera was een van de eerste karakters die ik had ontwikkeld voor dit verhaal. Hij is pragmatisch ingesteld en zijn aanpak zorgt ervoor dat hij regelmatig botst met anderen om hem heen.

Wil je een spannend en duister stukje lezen uit The Fall of Netherea waarin Räz een rol speelt? Klik dan op deze link!

Het kostte me ongeveer een jaar om het manuscript af te ronden en toen dat zover was, besloot ik mijn netwerk in te schakelen om te kijken of ik mensen in het uitgeverswereldje kende. Helaas was dat niet zo, maar ik wist wel een lijst met alle uitgeverijen in Nederland te bemachtigen. Ik ging al hun websites af op zoek naar uitgeverijen die een goede match zouden kunnen zijn. Na diverse contacten gehad te hebben had ik uiteindelijk twee (!) contracten voor mijn neus liggen! Dat had ik natuurlijk nooit verwacht. Na deze aandachtig te hebben bestudeerd koos ik uiteindelijk voor Celtica Publishing, want die boden de beste voorwaarden en de belofte dat ze de complete trilogie uit wilden brengen. Dat gebeurde ook, met in december van 2016 The Zar’aranos Deception en in maart van dit jaar de release van The Xoron Redemption. Dit jaar had ik de trilogie dus eindelijk afgerond. Het is een flinke reis geweest, eentje die ik nooit gedacht had te maken! Maar eentje die absoluut de moeite waard is geweest en waar ik als persoon enorm van ben gegroeid. Het afronden van een trilogie heeft van mij officieel een schrijver gemaakt en ik ben nog lang niet klaar met verhalen vertellen, zowel binnen het Ley Lines universum van The Shaedon Resurgence als daarbuiten!