Twee mooie recensies voor “De Tranen van Tataneh”

Zowel NBD | Biblion als de Stephen King fanclub hebben een mooie recensie gepubliceerd voor De Tranen van Tataneh van Evi F. Verhasselt.

Ruud Booms recenseerde voor NBD | Biblion en schreef het volgende:

Een fantasy setting in een parallel universum. Tijdens het scheppen van een nieuwe wereld krijgen twee kinderen van een godheid ruzie over het gebrek aan aandacht van hun vader. In een vlaag van jaloezie besmet een van hen de nieuwe planeet met drakeneieren. Door ze in slaap te sussen wordt een ramp voorkomen, ware het niet dat na duizend jaar de volwassen draken worden gewekt door een verdorven koningszoon en zijn levensgevaarlijke magister. Een bont gezelschap, waaronder een zwaardvrouwe, een maffe zieneres, een blinde elf en een zwevende monnik, bundelt de krachten ten einde de dreigende macht van de draken aan banden te leggen.

De schrijfster laat per hoofdstuk een of meerdere hoofdpersonen aan het woord. Om haar karakters te laten groeien in hun rol wisselt zij voortdurend van omgeving. Het onderhoudende verhaal heeft een groot aantal verhaallijnen, dat samenvalt in de slag tussen het goede en het kwade. Ze hanteert een soepele wijze van vertellen, waarin humor, spanning en relativering de sfeer bepalen. Het taalgebruik is transparant en de dialogen bevatten veel spreektaal. Helaas is het lettertype erg klein, waardoor de bladspiegel niet zo aantrekkelijk is voor jongeren. Vanaf ca. 15 jaar.

De Stephen King fanclub brengt regelmatig het magazine King’s Things uit. In de uitgave van februari 2014 krijgt De Tranen van Tataneh een mooie 8 als waardering. De recensent zegt onder andere over Evi: “haar schrijfstijl is een mix tussen Terry Goodkind enTerry Pratchett, met af en toe een vleugje Tolkien en Douglas Adams. Dit zijn niet de minste namen in het genre en dat mag als compliment beschouwd worden. Verhasselt kopieert niet van deze schrijvers maar houdt duidelijk een eigen stijl aan.”