Twee nieuwe schrijvers met ieder een tweeluik

Dit jaar verwelkomt Celtica Publishing twee nieuwe schrijvers in het fonds: Anna López Dekker en Dirk Warnaar. Van Anna is zojuist Lathrain, 1 – De band verschenen en eind mei komt van Dirk Ashan, Deel I – Overleven uit. Hoewel de boeken allebei onder het genre fantasy vallen, zijn ze wel heel anders van aard.

In De band vertelt Anna het verhaal van Qelarha, een meisje dat opgroeit in een wereld waar jongeren met de paplepel ingegoten krijgen dat elfen gevaarlijk zijn. Hoewel de mensen wel handel met het elfenvolk drijven, zijn ze heel bang voor hen. Elfen ontvoeren namelijk nogal eens jong volwassenen en als die na jaren weer terugkeren, zijn deze “elfelaren” nooit meer dezelfde persoon als voor de ontvoering. Ze herinneren zich niets van hun tijd bij de elfen, maar blijven altijd schrikachtig.

Qelarha is een pittige jongedame die het liefste bij haar tante in de leer zou gaan om heler te worden. Haar tante is echter ook een elvelaar en net als de andere mensen waarschuwt zij haar voor de lathrain.

Wat de lathrain nu precies is, en waarom dit de mensen zoveel angst bezorgt, lees je in het spannende eerste boek van dit tweeluik.

 

Overleven speelt zich ook af in een imaginaire wereld, in een plaats die kortweg de Stad genoemd wordt, maar daar is geen sprake van magische wezens. Belim is de oudste zoon van drie kinderen in het geslacht Parsis. Zoals het gebruikelijk is in de Stad, zal hij als zijn vader komt te overlijden alle rijkdom erven. Zijn jongere zus Salvia en broer Varas hebben het nakijken, zij zullen een goed huwelijk aan moeten gaan om hun status te kunnen behouden. Voor Varas is dat minder moeilijk dan voor Salvia, want in de Stad is het met de rechten van de vrouw maar slecht gesteld.

Ondanks zijn fortuinlijke positie, is Belim helemaal niet gelukkig. Om de verveling te verdrijven doet hij onder de schulnaam Ashan stiekem aan kooivechten, iets waar hij heel goed in is. Maar als hij ongewild een tegenstander van het leven berooft en ook nog eens zijn geliefde leraar komt te overlijden, neemt hij een drastische beslissing.