Verschijnt binnenkort: Getatoeëerde Lelies

De Kronieken van Riona - Boek 2 - Getatoeëerde LeliesHet leven van een student is zeker niet alleen feest. Door haar drukke bezigheden heeft het wat langer geduurd voordat Femke De Vos het vervolg in haar fantasyserie De Kronieken van Riona, Boek 1 – Verraad bij de uitgeverij kon inleveren. Maar nu is dat een feit; zij heeft het verhaal helemaal bewerkt en de eindredactie kan beginnen!

Het is de verwachting dat Getatoeëerde Lelies begin november, maar hopelijk nog iets eerder, in druk zal verschijnen. Hieronder vind je alvast een beknopte samenvatting van het boek.

Anderhalf jaar nadat Niamh de heerschappij van het Rijk op zich heeft genomen beginnen er vreemde dingen voor te vallen. Wat onschuldig genoeg start met kleine pluizige wezentjes die hier en daar opduiken, escaleert al snel. Mensen raken vermist, dorpen worden uitgeroeid.

De Godin Aïne is na een periode van stilte terug en zint op wraak.

Hoe kan Niamh haar het hoofd bieden en haar geliefden en het Rijk beschermen?

Zelf ziet ze hier geen mogelijkheid toe, maar dan komt een oude vriend die in zich de vergeten kennis van het Rijk draagt.

Hij neemt Niamh mee terug het verleden in en vertelt haar het verhaal van Elise, de mooiste aller Yfud. Een vrouw die leefde in de tijd dat de poorten van het Onderwoud wijd openstonden en de Ouderen nog vrij rondliepen. Elise beslist om in haar eentje de strijd aan te binden met alle heersende waarden in haar maatschappij en in essentie te vechten tegen wat zij is.

Een Yfud is onderdeel van de alom benijde kaste waarvan de leden aan hooggeplaatste mannen worden uitgehuwelijkt. Zij wordt uit elke kaste van de samenleving gehaald en vormt voor sommigen de enige hoop om uit de armoede te raken. Maar wat men moet doorstaan om toegelaten te worden is afschuwelijk.
Vanaf hun derde levensjaar wordt elk meisje op de eilanden blootgesteld aan de gruwelijke traditie die bepaalt of zij een Yfud zal worden. Hete naalden vol inkt worden in hun huid gedrukt en ze worden zonder verdoving getatoeëerd. Enkel zij die zich kunnen stil houden onder deze martelingen en bij wie de tatoeage doorheen de jaren van de rechter voet tot bovenaan de nek zal rijken, worden waardig bevonden. Zij bezitten de kwaliteiten van de ideale vrouw: gehoorzaamheid en zwijgzaamheid voorbij alle grenzen.

Slaagt Elise erin om deze traditie omver te werpen of zet ze dingen in gang die haar vermogen ver te boven gaan?

En boven alles, is Niamh in staat om lessen te trekken uit de ervaringen van Elise?

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Je kunt alvast een exemplaar van het boek bestellen in Celtica’s Webshop. Het boek word je direct nadat het gedrukt is toegestuurd.