Verschijnt eind april 2015: De erfgenaam van Herlewinne – De gezellen van Nez

De erfgenaam van Herlewinne - De gezellen van NezEind april verschijnt het eerste deel van de trilogie De erfgenaam van Herlewinne – De gezellen van Nez door schrijversduo Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen. Deze twee Vlamingen kennen elkaar al erg lang, iets waar hun gedeelde passie schrijven een grote rol in speelt. Samen hebben zij een wereld bedacht waar veel te ontdekken valt, zowel voor de lezer als voor de personages in het verhaal. Lees meer over Peter en Christophe en de totstandkoming van De erfgenaam van Herlewinne in Celtica’s Maandelijkse Magazine van februari 2015.

Als je nu al nieuwsgierig bent naar dit boek, kun je het alvast bestellen in Celtica’s webshop! Het wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de Antwerp Convention op 26 april en is in de winkel verkrijgbaar vanaf de 27ste.

Hieronder vind je een korte beschrijving van het verhaal.

Kindar van Nez, koning van het Waegland, heeft vele volkeren overwonnen en tot slaaf gemaakt. Een daarvan is het volk van Sorot, waar Jente toe behoort. Ezzine koopt haar als veertienjarig meisje en leidt haar in zijn boevenwijk de Tenebri op tot een bijna onverslaanbare prijsvechter. Hij is goed voor haar, tot het moment dat hij meer aanzien kan verwerven.

Ezzine is een magica, een afvallige van de Orde van de Berk. Zowel zijn achtergrond – hij is een Nandruli – als zijn opleiding bij de orde heeft hem de reputatie bezorgd over magische krachten te beschikken. Met de Orde van de Berk is het niet meer zo goed gesteld sinds men ervoor gekozen heeft om Kindar te steunen.

De overste van de Orde van de Berk stuurt heler en ziener Nuru achter de kroniekschrijver en reiziger Nestor de Onfeilbare aan. Nuru moet hem vragen wat een bepaalde passage in het Boek der Kronieken precies betekent. Deze passage lijkt van groot belang, maar is niet helemaal duidelijk. Tijdens zijn reis en gestuurd door zijn kraai Krachi redt Nuru op een begraafplaats aan de rand van Nez een voor dood achtergelaten vrouw. Haar lichaam vertoont tekenen van strijd, en een bijzondere tatoeage. Hij laat haar verzorgen in de tempel van Salim, die gewijd is aan Nestor.

Merkonus is ook een magica. Dit duistere heerschap, een meester in manipulatie, is de raadsheer van koning Kindar. Hij zorgt ervoor dat Jente prinses Zenel op haar politieke missie naar Koes mag begeleiden. Deze reis verloopt niet helemaal zoals gepland en uiteindelijk kruisen de paden van Jente en Nuru elkaar. Als zij Koes bereiken, wordt pas echt duidelijk wat de passage van Nestor in de kronieken inhoudt.

De gezellen van Nez is het intrigerende eerste deel in de trilogie De erfgenaam van Herlewinne. Het verhaal is een zoektocht naar vrijheid en de waarheid, een fantasyverhaal zonder magie, maar vol mystiek en bijzondere krachten.

Als je een voorproefje wilt lezen, dan kan dat hier: Proloog tot en met hoofdstuk 2 – De gezellen van Nez.

Het ontwerp voor de omslag lag in de handen van Melchior van Rijn die er een geweldig kunstwerk van gemaakt heeft.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 2