Verschijnt op 22 juli 2016: De Saffieren Troon

De Laatste Erfgenaam, Boek 1 - De Saffieren TroonIn 2013 bracht Celtica Publishing de fantasyroman De Tranen van Tataneh uit van Evi F. Verhasselt, een vlot en humoristisch verhaal dat ook de diepgang niet schuwt. Op de website van Lookie.be verscheen een supermooie recensie, met dit als afsluiter:

Celtica Publishing bewijst met deze uitgave dat er ook in ons eigen taalgebied heel wat kwaliteit te vinden is en Evi F. Verhasselt kan met dit debuut zonder blozen de vergelijking aan met gevestigde waarden als Hennen of Feist. Een aanrader van formaat die garant staat voor uren leesplezier. We kijken alvast uit naar haar toekomstige projecten.

Wat die laatste zin betreft kan ik de recensent een groot plezier doen, want op 22 juli verschijnt van Evi’s hand De Saffieren Troon, het eerste deel in de fantasyserie De Laatste Erfgenaam.

Evi neemt daarin de lezer mee op de queeste van elfenmeisje Eleanora door Du’var-dai. Heden en verleden vermengen zich in het verhaal tot een ingewikkelde kluwen en vragen als: waar kwamen de Ouden vandaan? Waarom lieten zij hun tronen achter? En is Eleanora werkelijk de knoop die de geschiedenis verbindt met het heden? – spelen constant op de achtergrond mee. De antwoorden zullen ongetwijfeld volgen en zullen de lezer steeds opnieuw verbazen.

De Saffieren Troon is de eerste stap op een intrigerende zoektocht naar antwoorden, dwars door oorlogen en cultuurverschillen heen en doorspekt met magie, liefde en onmacht.

Humor speelt in De Laatste Erfgenaam een minder grote rol dan in Evi’s eerste boek, maar haar prettige schrijfstijl en grote inlevingsvermogen zorgen ervoor dat zowel alle personen als de door haar gecreëerde wereld moeiteloos tot leven komen. De serie is geschikt voor young aldults en voor volwassenen.

De omslag is ontworpen door Melchior van Rijn, die ook de omslag voor De Tranen van Tataneh en diverse andere uitgaven van Celtica Publishing verzorgd heeft.

Wil je meer weten over Evi F. Verhasselt? Lees dan de juli-editie van Celtica’s Maandelijkse Magazine. Hier vind je een interview in met haar en lees je van alles over hoe haar wereld ontstaan is.