Verwacht: Ultieme Uitdaging, een verhaal over gewone jongens, ongewone prestaties en vooral doorzettingsvermogen

Rond 11 maart 2024 wordt de roman Ultieme Uitdaging van Rolf Österberg verwacht. Deze keer is het geen thriller of fantasy, maar een uit het leven gegrepen verhaal waarvoor de schrijver de inspiratie haalde uit eigen ervaring en die van anderen die eind jaren 60 en begin jaren 70 de opleiding tot commando hebben gevolgd.

Ultieme Uitdaging gaat over Hans de Koster die in 1969 aan wal gaat in de haven van Rotterdam na een aantal jaren op de grote vaart te hebben gezeten. Op de kade wacht de marechaussee hem op: hij had allang de keuring voor de militaire dienst moeten ondergaan en wordt meegenomen om alsnog gekeurd te worden. Na een aantal weken basisopleiding verwacht Hans te kunnen kiezen waar hij vervolgens naartoe gaat, maar dat blijkt niet zo te zijn. Hij wordt geselecteerd om samen met twee anderen van zijn lichting, tegen zijn zin, naar Roosendaal te gaan om de opleiding tot commando te volgen. Het worden weken van afzien, vernedering en staalharde discipline. Zal het hem lukken zonder gezichtsverlies uit de opleiding gegooid te worden, of gaat hij toch de ultieme uitdaging aan? Ultieme Uitdaging is een verhaal over gewone jongens, ongewone prestaties en vooral doorzettingsvermogen.

Stichting Jouw VerhaalStichting Jouw Verhaal

Als oud-commando-officier is Rolf Österberg (pseudoniem) bij velen binnen de commandogemeenschap bekend, al is dat niet onder zijn pseudoniem. Op de website stichtingjouwverhaal.nl, een plek waar militairen en politie, zowel in actieve dienst als veteranen, levensverhalen vertellen, wordt uitgebreid aandacht besteed aan zowel het boek als de schrijver. Nadat de roman verschenen is, zal daar ook een Mutsdas Podcast met de schrijver te beluisteren zijn. Zodra de podcast online is, zal dit via Celtica’s social media meegedeeld worden.

Over de schrijver

Rolf Österberg is werkzaam geweest in o.a. Vietnam, Libanon, het voormalige Joegoslavië en Angola. Ook trok hij regelmatig door Zuid-Amerika. Zijn vele ontmoetingen en ervaringen vormen een onuitputtelijke bron voor zijn romans. Wil je hem volgen? Dat kan via zijn website www.rolf-osterberg.com.