Vier fantastische festivals!

Juli en augustus waren de topmaanden van het jaar, met vier superleuke festivals waar Celtica Publishing te vinden was. Het begon eind juli met El Mundo Fantasia in Landgraaf, gevolgd door Mystical Fantasy Fair in Heeswijk-Dinther. Augustus was hard werken, want voor het eerst was Castlefest voor de deelnemers van de Schrijversmarkt al op donderdag open. Vier dagen is heel pittig, maar we hebben zo ontzettend veel leesfanaten blij mogen maken, dat er nog voldoende energie over was om af te reizen naar het Belgische Deinze voor Elftopia in het weekend direct na Castlefest.

Klein maar fijn

Van de vier waren drie festivals bij lange na niet zo groot als Castlefest.

El Mundo Fantasia vond plaats op het terrein van Mondo Verde, een gezellig familiepark in Limburg waar het meeste eten en drinken in de toegangsprijs inbegrepen was; dat was een leuk extraatje. Door het hele park waren kraampjes opgesteld en er waren heel veel fotogenieke plekjes waar verklede mensen zich konden laten fotograferen. Dit festival is nog jong en heeft absoluut de potentie om uit te groeien tot iets groots en moois.

Mystical Fantasy Fair was klein en knus en vooral gericht op een publiek dat houdt van esoterie. Niet helemaal het publiek dat fantasyboeken koopt, maar de sfeer aldaar maakte eigenlijk alles goed.

Ook Elftopia is nog lang niet zo groot als Castlefest, maar ook hier was de sfeer uitstekend en de ambiance prima. Voeg daar de Vlaamse gastvrijheid bij en je kunt op je vingers natellen dat we ons hier goed vermaakt hebben.