Vier nieuwe Celtica Vipsters

Er zijn weer vier nieuwe Celtica Vipsters die in 2020 mee mogen kijken met wat onze uitgeverij en de schrijvers zoal doen om meer lezers te bereiken en bekendheid te krijgen. Celtica Publishing heet hen alle vier hartelijk welkom! We hopen dat jullie net zo’n fijn jaar met ons krijgen als de vorige Vipsters dat gehad hebben.

Sheila Vermeulen

Yes, ik ben dit jaar een van de vier Celtica Vipsters. 2020 had niet mooier kunnen beginnen. Een jaar lang, op deze manier, betrokken zijn bij Celtica Publishing, laat mijn leeshart absoluut sneller kloppen. Al zolang ik mij kan herinneren, sleep ik overal een boek mee naartoe. Je weet tenslotte nooit of je nog ergens even tijd vindt om verder te lezen. Als klein meisje las ik zelfs als ik met mijn ouders mee op visite ging. Lezen is wat mij betreft de meest pure vorm van ontspanning. Je laat tijdelijk even jouw eigen wereld achter, om in een compleet andere wereld te stappen. Precies op het moment dat ik meer tijd kreeg om te lezen, vond ik een heel fijn plekje bij de blog In de Boekenkast. Van Sandra Hutchison kreeg ik de kans, om voor dit blog over één van mijn grootste passies te schrijven. Ik kan daar mijn liefde voor het lezen van boeken combineren met het vertellen over boeken, en daar geniet ik elke dag opnieuw van. Een mooiere hobby is er volgens mij niet. Mijn huis deel ik met een rescue hondje, Rosie, en een rescue kater, Dusty. Naast ondeugend zijn, vinden ze het ook heerlijk om lekker bij mij te komen liggen, wanneer ik met een boek op de bank kruip. Alhoewel ik weet, dat er echt veel meer boeken zijn dan ik ooit zal kunnen lezen, wil ik er in ieder geval graag zoveel mogelijk ontdekken. 2020 belooft in ieder geval een heel mooi leesjaar te worden.

Wil je Sheila volgen? Dat kan via: In de Boekenkast en Facebookpagina In de Boekenkast.

Stef Knops

Als allereerste ben ik erg blij dat ik uitgekozen ben om deel te nemen aan de vipster.

Ik ben Stef Knops, een echte boekenfan van 38 jaar oud. Ik woon in zuid Limburg. Ik ben geboren in Heerlen en getogen in Maastricht vanaf mijn 5e levensjaar. Ik woonde naast de bibliotheek in Maastricht, waar iedere vrijdagmiddag een voorleesuurtje werd gehouden door een plaatselijke non. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik helemaal boekengek werd, haar manier van voorlezen was zo geweldig.

Inmiddels ben ik zelf een Minibieb gestart, voornamelijk omdat ik na een medische complicatie een probleem aan mijn kortetermijngeheugen heb over­gehouden. Hierdoor heb ik 9 maanden letterlijk geen boek kunnen lezen, maar om mijn connectie met boeken te houden ben ik de Maxi Minibieb Aurora gestart. Dat ondersteunt mij bij de geheugentraining, doordat ik minimaal een boek per maand moet lezen.

Mijn Maxi Minibieb Aurora is best bijzonder omdat ik 2 locaties heb, die beide binnenshuis zijn. Eentje in de gezamenlijke ruimte van onze flat en de tweede locatie ligt in de ruilwinkel die ik samen run met mijn collega. Buiten dat je hier gewoon boeken kunt lenen en ruilen, hebben we ook een Facebookgroep waar Nederlandse schrijvers zich kunnen aanmelden om schrijver van de maand te worden. Dit houdt in, dat zij een maand lang in de belangstelling staan en dat al hun boeken aan bod komen. De boeken die ik in bezit heb, of die ik krijg toegestuurd, worden allemaal van een recensie voorzien.

Wil je Stef volgen? Dat kan via: Facebookpagina Minibieb Aurora

Bianca Ronday-Kok

Mijn naam is Bianca Ronday-Kok en ik ben blogger op BiancaSchrijft.nl. Het schrijven is voor mij begonnen met een paar columns op LinkedIn die zijn opgepikt door de branchevereniging voor de farmacie, die ze in hun vakbladen hebben gepubliceerd. Dit was een grote stap van een kind dat niets snapte van taal tot gepubliceerd worden.

Op de basisschool was alles wat met lezen en schrijven te maken had abracadabra voor mij. Het was zelfs te horen aan mijn spraak. Bij bepaalde woorden die beginnen met de E, plakte ik er toen een H voor. Ik zat gedurende mijn gehele basisschooltijd in het laagste leesklasje, voor gewoon lezen en begrijpend lezen.

Tijdens de middelbare school begon ik enigszins de logica in te zien van taal. Ik ben erg bèta ingesteld en ik zag tot dat moment geen logica in taal. Hier wist de school handig misbruik van te maken, want als ik weer eens voor straf na moest blijven, was de opdracht standaard een opstel schrijven. Dat kwam dan in de eerstvolgende schoolkrant.

Na het gedwongen lezen voor mijn examens had ik jaren niet gelezen, tot Harry Potter kwam. Beetje bij beetje kwam ik weer in de ban van het lezen en na een aantal jaar in de ban van het schrijven en is het mijn droom ooit zelf gepubliceerd te worden met een boek. Eerst mijn schrijven verder ontwikkelen met bloggen.

Mijn blog is een echte omniblog. Op mijn blog schrijf ik over series, films, gadgets, dagjes weg en natuurlijk boeken. Zo heb ik “Zij Die Hoort” van Patty van Delft gerecenseerd. Ik sta voor open en eerlijk recenseren, en nooit iemands levenswerk afkraken. Mijn leesvoorkeur is fantasy, maar ook thrillers, detectives, filosofie en oorlogsverhalen kunnen me bekoren.

Ik ben heel benieuwd wat dit jaar me gaat brengen, wie ik eventueel ga ontmoeten en welk leuk evenement ik mag bijwonen. De zin is er in ieder geval voor de volle 100%.

Wil je Bianca volgen? Dat kan via: Bianca Schrijft, Facebookpagina Bianca Schrijft,  Instagram en LinkedIn.

Renneke Bogerd

Omdat ik voor het jaar 2020 samen met drie anderen ben uitgekozen als Celtica Vipster, zal ik graag me aan jullie voorstellen.

Mijn naam is Renneke Bogerd, ik ben bijna altijd aan het lezen. Mijn meest gelezen genres zijn: young adult, fantasy/SF, new adult, romans, waargebeurde verhalen en thrillers, niet zozeer in deze volgorde.

Iets over mijzelf. Ik ben 58 jaar, getrouwd, moeder van twee volwassen kinderen (een dochter en een zoon) en gek op dieren, waaronder onze twee katten.

Ik heb veel vrije tijd en help graag anderen vrijwillig met hun financiële beslommeringen, daar dit voorheen mijn beroep is geweest. Daarnaast pas ik twee dagen op mijn schattige kleindochter. Verjaardagskaarten, beterschapskaarten, kerstkaarten en leuke kaarten stuur ik naar eenzame, zieke en gehandicapte kinderen en volwassenen, de adressen krijg ik via Slakkenpost. Daarnaast was ik vanaf begin 2019 in de gelukkige omstandigheid dat ik boekrecensies mocht schrijven voor de boeken van Hartwick Publishing en ben ik toegevoegd als Rep bij Team Tinteling van Tinteling Romance en het SVM Publishing Street Team. Mede door de boekpresentaties in 2019 van auteurs heb ik hele lieve en leuke mensen ontmoet, die dezelfde passie hebben, waaronder ook eigenaren van uitgeverijen. Mede daardoor mag ik meedoen aan de blogtours van Hamley Books waar ik heel veel plezier aan beleef.

Ook mocht ik een Belgische auteur helpen met haar boek, dit gebeurde op vrijwillige basis.

Wil je Renneke volgen? Dat kan via: Boekenblog Interesses van Renneke, Facebookpagina Rennekesblog en Instagram (die laatste koppel ik vaak aan mijn eigen Facebookaccount).