De Al-Qaedaconnectie, Deel 1

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: De Al-Qaedaconnectie, deel 1.

De Engelse Fahjeed Rashwan is in het geheim fanatiek aanhanger van Al Qaeda. Hij reist af naar Afghanistan om de opvolger van Osama Bin Laden een sluw plan voor te leggen. De uitwerking ervan brengt hem allereerst naar Beiroet en Amman waar hij twee belangrijke pionnen voor zijn duistere spel ronselt.

Cas van Daelen is analist bij het bureau Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Net als hij de opdracht krijgt om uit te zoeken of de islamisering in Nederland toeneemt, leert hij de knappe Rejhana kennen, een Nederlandse die zich tot de islam heeft bekeerd.

Tijdens een lezing over fundamentalisme in Nederland ontmoet Cas voormalig hoofdinspecteur Hans Buurman. Als later verspreid over de wereld drie onverklaarbare ongelukken tegelijkertijd plaatsvinden, vertelt Hans’ instinct hem dat Al Qaeda erachter zit. Ondanks zijn twijfels onderzoekt Cas samen met Hans de theorie.

Wat is Fahjeeds plan? Welke rol speelt de Israëlische geheime dienst, de Mossad? En zal het Cas en Hans lukken een wereldschokkende aanslag te voorkomen?

Diverse

Rolf Österberg heeft een Nederlandse vader en een Zweedse moeder. Hij woonde een deel van zijn leven in Nederland waar hij al jong als vrijwilliger het leger in ging en een aantal jaren doorbracht bij het Korps Commandotroepen. Momenteel is Rolf fulltime schrijver en woont op Bali, Indonesië, maar hij komt nog regelmatig in Nederland.

In 2013 kwam CPR in contact met Rolf Österberg en was direct enthousiast over zijn werk. Dit is zo realistisch, dat het prima past binnen het fonds van de uitgeverij. Zodoende verscheen op 5 februari 2014 de eerste thriller bij CPR: het eerste deel van een tweeluik met de titel De Al-Qaedaconnectie.

In De Al-Qaedaconnectie beschrijft Rolf Österberg wat er zou kunnen gebeuren als Al Qaeda – in de zucht naar absolute macht – een duister plan heeft om de islamisering wereldwijd versneld door te voeren. Wat door het verhaal heen duidelijk wordt, is dat niet de godsdienst op zich, maar de interpretatie ervan door radicalen het grote probleem vormt.

Wil je een voorproefje lezen? Lees dan hier de proloog en een deel van H1.