De dood van Europa

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: De dood van Europa

3D-cover De dood van EuropaHet antisemitisme steekt opnieuw de kop op in Duitsland. Tijdens een uit de hand gelopen demonstratie in Berlijn gooien relschoppers van Antifa een molotovcocktail naar het appartement van Miriam Adler en haar ouders. De laatsten overleven de brand die ontstaat niet. De gebeurtenis bepaalt de rest van Miriams leven.

Jaren later wordt zowel Duitsland als Nederland opgeschrikt door een aantal terroristische aanslagen. Nicole Maas, hoofd van de AIVD, tast in het duister over het motief. Boko Haram eist de aanslagen op, maar gaat het hier werkelijk om een religieuze strijd? Wat Nicole meer nodig heeft dan wat ook, is informatie.

De koopvaardij maakt gretig gebruik van de diensten van de International Maritime Protection Force (IMPF). Naast het beveiligen van schepen, tekenen de voormalige militairen die in dienst van IMPF komen ook voor niet nader gespecificeerd werk. Zij weten dat het dan om zogenaamde BlackOps gaat. Dus als Nicole Maes “off the record” Wolf van de IMPF en zijn bloedbroeders om hulp vraagt, aarzelen zij geen moment.

De dood van Europa begint met de jacht op informatie door de verschillende inlichtingendiensten AIVD, Mossad en CIA. Maar het spel mondt allengs uit in een regelrecht politiek strijdtoneel.

DIVERSE

De nieuwste thriller van Rolf Österberg schetst de toestand in de wereld. Toenemende polarisatie en politieke onrust vormen een uitstekende voedingsbodem voor terrorisme. Hoe gaan de inlichtingendiensten hiermee om, de politiek en het militaire apparaat?

Bekende namen uit Rolfs eerdere thrillers passeren de revue in De dood van Europa. Hoewel het verhaal als standalone gelezen kan worden, zal het lezers die de eerdere thrillers van Rolf Österberg nog niet kennen, zeker nieuwsgierig maken naar de eerdere.

De dood van Europa is op 7 juli 2022 verschenen, in paperback en in e-book.