Het Oslo-virus

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Het Oslo-virus.

Als in 2019 een onbekend virus toeslaat in Zweden, kan men nog niet vermoeden wat er daadwerkelijk aan de hand is. Het virus verandert mensen in rap tempo in psychotische wezens die alleen leven om met moord en doodslag hun basisbehoeften te vervullen, net zolang tot ook zij bezwijken aan de besmettelijke ziekte.

Rob en Selma, een Nederlands stel dat in Zweden woont op een afgelegen landgoed, weten zichzelf goed te beschermen. Samen met vier andere stellen hebben zij zich voorbereid op een ramp en ze doen er alles aan te overleven.

Meesterstrateeg Fahjeed Rashwan weet meer van het virus. Als duidelijk wordt wat zijn rol in het geheel is, ontvouwt zich een sinister verhaal waarvan de uitkomst onzeker is.  Het zoeken naar een adequaat medicijn is een race tegen de klok en speelt zich af op het wereldtoneel, precies zoals Rolf Österberg dit al eerder beschreef in “De Al-Qaedaconnectie”.

 

Diverse

Het Oslo-virus van Rolf Österberg, dat op 8 oktober 2015 verscheen, is een verhaal dat op zichzelf te lezen is, maar de rode draad die door Rolfs eerdere tweeluik liep, gaat hier in verder: Al Qaeda. De terroristische organisatie is nog lang niet klaar met de wereld en gaat in dit verhaal over op de inzet van biologische oorlogsvoering. Hoewel hij niet de leider van de organisatie is, speelt superterrorist Fahjeed Rashwan daarin een hoofdrol.

Andere spelers in het verhaal zijn een aantal Nederlanders die rust gezocht hebben in Zweden. Rob en Selma beheren een landgoed waar drie huizen en een tot woonhuis omgebouwde schuur op staan die zij hebben verkocht aan de Nederlands-Finse Kaij met zijn vrouw Jasmine, aan Jacco en Flor, Sander en Elfie en Marc en Bette. Als het virus toeslaat, zijn zij “op papier” voorbereid op een ramp. Maar wat doet zoiets met de mensen zelf? Het is een race tegen de klok om de psychoten – degenen die geïnfecteerd zijn met het virus – buiten het hek te houden tot er hulp komt van buitenaf. Maar komt die wel?

Als je alvast een voorproefje wilt, kun je hier een deel van H1 en H2 lezen.