Kinderen van gisteren

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Kinderen van gisteren.

Kinderen van gisteren 3DHet is eind jaren vijftig, begin zestig van de vorige eeuw. Kleuterjuf Ruth heeft haar hart verloren aan het kinderrijke arbeidersgezin Vervaeke. Af en toe gaat Ruth op huisbezoek bij haar leerlin­gen en ze beseft dat het bijna onmogelijk is voor de ouders om alle dagen te voorzien in het nodige voor hun kinderen. Het gezin put echter kracht uit het geloof en de onderlinge band tussen de kinderen zorgt voor vele bijzondere, zowel grappige als trieste, maar vooral warme momenten.

In deze tijd van digitalisering is het moeilijk voor te stellen hoe het leven er toen uitzag. Voor ouderen is dit biografische verhaal wellicht herkenbaar, voor de jongere generaties biedt het een inkijkje in de levens van ouders of grootouders. Kinderen van gisteren van Knisper Fogata is een heerlijk boek om in weg te dromen!

Diverse

Op 18 april 2023 wordt Kinderen van gisteren, het tweede boek van Knisper Fogata bij CPR verwacht. In deze realistische roman blikt de schrijfster terug op de jaren zestig van de vorige eeuw, een periode waarin heel veel veranderde ten opzichte van de tijd van voor de twee wereldoorlogen. De lezer ziet door de ogen van de kinderen van het gezin Vervaeke en die van kleuterjuffrouw Ruth, hoe oude gewoonten langzaam maar zeker plaatsmaakten voor nieuwe. In Kinderen van gisteren speelt geloof een grote rol, iets waar in het in de huidige, turbulente tijden nogal eens aan ontbreekt.

Het boek is geïllustreerd met een aantal foto’s die op prachtige wijze het tijdsbeeld weergeven.

Kinderen van gisteren is op 19 april 2023 verschenen, zowel als paperback als e-book.