Lina’s Extra Leven

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Lina’s Extra Leven.

3D-afbeelding Lina's Extra LevenRuim vijftig jaar na de belevenissen van de Kinderen van gisteren hebben de zeven kinderen van de familie Vervaeke ieder hun eigen leven vorm gegeven. Lina, de oudste van het gezin, wordt in 2017 getroffen door kanker, maar is na een chemobehandeling en operatie in remissie. Tot de ziekte in 2022 weer opflakkert.

Het leven van de familie en vele anderen wordt beïnvloed door Lina’s lotgevallen en haar diepe geloof. Haar zus Liza vindt dit alles zo verrijkend dat ze heel de wereld wil vertellen wat zich in intieme kring en het ziekenhuis afspeelt in Lina’s extra tijd. Is het wel vooral de wetenschap die voor extra leven zorgt? Welke andere factoren maken Lina’s leven, en dat van haar familie, zo waardevol?

Knisper Fogata, schrijfster van Kinderen van gisteren en Home Paradijs, weet met haar nieuwste roman te raken. Hoeveel mensen krijgen niet te maken met een ingrijpende vorm van kanker en de behandeling daarvan? Iedere patiënt heeft een gezicht en verdient het om gerespecteerd, goed behandeld en geliefd te worden.

Lina’s Extra Leven is een verhaal met een lach en een traan, over het omgaan met ziekte en de ups en downs van het leven.

Diverse

Op 30 april 2024 is Lina’s Extra Leven van Knisper Fogata verschenen. Net als Kinderen van gisteren is dit boek een realistische, biografische roman waarin gewone mensen en de manier waarop zij omgaan met kanker en met vreugde en verdriet de hoofdrol spelen. Het boek is geïllustreerd met foto’s die helpen om het verhaal tot leven te brengen.

Eerder verscheen bij Celtica Publishing het eveneens op waarheid gebaseerde boek Home Paradijs.