Ongeschreven akkoorden

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Ongeschreven akkoorden.

De vermogende Robert Hill is financieel adviseur in dienst van Proctor and Son. Als er in Rotterdam een nieuw kantoor wordt geopend, laat hij zich detacheren naar Nederland. Er is immers niets dat hem aan Engeland bindt. De enigen die hem zullen missen, zijn mede-vrijgezel Richard Proctor, voormalig fotomodel Jill Luxton en de Benshops, het oude echtpaar dat voor zijn huis zorgt.

Marijke van den Berg woont sinds een jaar alleen met haar dochter Renske na een moeizame relatie van dertien jaar met Henk Leenders. Het enige wat haar ontbreekt, is een baan voor onbepaalde tijd. Haar uitzendklus als secretaresse op het kantoor van Polyac bevalt haar echter zo goed, dat ze vurig op een langdurig contract hoopt.

Zodra Robert en Marijke elkaar voor het eerst zien, slaat de vonk over. Toch is geen van beiden uit op een vaste relatie, ze doen er alles aan deze zo oppervlakkig mogelijk te houden.

Dan gaat de reorganisatie van Polyac spelen. Marijke ontdekt wat Roberts rol daarin is en het tij keert als blijkt dat een relatie waarin de ware menselijke gevoelens zorgvuldig verborgen blijven, geen lang leven beschoren is.

Ongeschreven akkoorden is een verhaal over hartstocht, liefde en creativiteit. Maar het gaat ook over wat voor vreselijke dingen een mens, gedreven door hebzucht, een ander aan kan doen.

Diverse

Op 4 juli 2012 is de roman Ongeschreven akkoorden van Marian Kramer verschenen, de tweede roman van schrijfster Marian Kramer. Haar eerste, met de titel Eenzame hoogte, kwam in 2010 uit bij Ellesy Relax.

Het boek is ook verkrijgbaar als grote-letter-uitgave, uitgebracht door Uitgeverij Oorsprong.

Ongeschreven akkoorden gaat over financieel adviseur Robert Hill en secretaresse Marijke van den Berg. Beiden hebben een creatieve geest. Marijke schrijft in haar vrije tijd en zou hier eigenlijk best haar beroep van willen maken. Robert was in zijn jeugd een wonderkind voor wie een muzikale toekomst in het verschiet lag. Traumatische gebeurtenissen lieten hem echter kiezen voor een carrière in de financiële wereld, iets wat hem geen windeieren heeft gelegd. In zijn hele volwassen leven is hij relaties met vrouwen uit de weg gegaan, alleen jeugdvriendin Jill Luxton ziet hij met enige regelmaat. Dan verschijnt Marijke in zijn leven…

Wil je een voorproefje? Lees dan hier hoofdstukken 1 en 2.