Boek 1 – De gezellen van Nez

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar:
De erfgenaam van Herlewinne, boek 1 – De gezellen van Nez

Kindar van Nez, koning van het Waegland, heeft vele volkeren overwonnen en tot slaaf gemaakt. Jente wordt gekocht door de magica Ezzine, die de Orde van de Berk de rug heeft toegekeerd. In zijn boevenwijk de Tenebri leidt Ezzine het meisje op tot een bijna onverslaanbare prijsvechter. Maar als hij meer aanzien kan verwerven, toont hij zijn ware aard.

De overste van de Orde van de Berk stuurt heler en ziener Nuru achter Nestor de Onfeilbare aan. Hij moet hem de betekenis vragen van een door Nestor geschreven passage in het Boek der Kronieken. Tijdens zijn reis redt Nuru op een begraafplaats aan de rand van Nez een voor dood achtergelaten vrouw. Haar lichaam vertoont tekenen van strijd, en een bijzondere tatoeage.

Merkonus, ook een magica en raadsheer van koning Kindar, zorgt ervoor dat Jente prinses Zenel op haar politieke missie naar Koes mag begeleiden. Dan kruisen de paden van Jente en Nuru elkaar en als zij Koes bereiken, wordt pas echt duidelijk wat de passage van Nestor in de kronieken inhoudt.

De gezellen van Nez is het intrigerende eerste deel in de trilogie De erfgenaam van Herlewinne, geschreven door Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen. Het verhaal is een zoektocht naar vrijheid en de waarheid, een fantasyverhaal zonder magie, maar vol mystiek en bijzondere krachten.

Van zowel Peter van Rillaer als Christophe Vermaelen heeft Celtica Publishing eerder een fantasy-sf-roman uitgebracht. Peter en Christophe zijn al heel lang vrienden en schrijven is van beiden een grote passie. Zij schrijven al jaren aan hun gezamenlijke project De erfgenaam van Herlewinne, een trilogie die zich afspeelt  in een gefantaseerde wereld.

De gezellen van Nez is voor lezers vanaf achttien jaar en is sinds 28 april 2015 overal verkrijgbaar. Wil je een gesigneerd exemplaar bestellen? Dat kan via Celtica’s webshop. Celtica Publishing neemt een deel van de verzendkosten voor haar rekening.

De gezellen van Nez is ook als e-book te koop bij elke internetboekhandel die e-books aanbiedt én via Celtica’s Webshop.

Als je alvast een voorproefje wilt lezen, dan kan dat hier: Proloog, hoofdstuk 1-2 en hoofdstuk 9-10 van De gezellen van Nez.

De prachtige cover is ontworpen door Melchior van Rijn.

 

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 3