Lathrain, 2 – De tocht

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Lathrain, 2 – De tocht.

Er verschijnt een vreemde vlek, alsof de lucht zelf donkerder wordt en alle energie opgezogen wordt op zoek naar de verloren balans. De Ziekte is begonnen.

Qelarha en Dalnohr zijn vastbesloten om de Ziekte een halt toe te roepen. De dodelijke energie, die overal waar ze ontstaat het leven wegzuigt, eist steeds meer plekken op. De leefwereld van de elfen is in gevaar en dat zal weldra ook voor die van de mensen gelden.

Het probleem is dat niemand weet waar de Ziekte vandaan komt, laat staan hoe die te bestrijden. De elfen proberen het al eeuwen en hebben nooit meer kunnen doen dan het verval dat ze veroorzaakt tijdelijk vertragen. De gecombineerde aarde- en vuurmagie van Dalnohr en Qelarha is sterk, maar of die genoeg zal zijn om het tij te keren, is nog maar de vraag.

Diverse

Van Anna López Dekker verscheen in maart 2019 het eerste deel van het tweeluik Lathrain, getiteld: De band. In dit bijzondere fantasyverhaal leert de lezer de jonge Qelarha kennen die geleerd heeft bang te zijn voor elfen omdat die mensen ontvoeren. Als die mensen later terugkeren, zijn ze nooit meer de persoon die ze daarvoor waren. Qelarha ontkomt niet aan dit lot, maar zij leert dat ze niet bang hoeft te zijn voor elfen. Tussen haar meester, haar meedhar Dalnohr en haar ontstaat een hechte band.

In het tweede deel, De tocht, zetten Qelarha en Dalnohr hun band in om de de Ziekte te bestrijden die de wereld bedreigt. Maar eerst krijgen ze nog te maken met een zwarte magiër.

Wil je alvast een voorproefje? Lees dan hier Hoofdstuk 1 en een deel van Hoofdstuk 2.

De tocht is in maart 2020 verschenen, zowel als paperback als e-book.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 5