Boek 1 – Puur Wit (hardcover)

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: 
Terras Altas, 1 – Puur Wit

Terras Altas - Puur Wit

Elk verhaal heeft twee kanten…

Sinds de Laatste Oorlog regeert het Regime over het welvarende Hoogland van Terras Altas. Een goede taakverdeling zorgt er voor vrede. Wetsovertreders worden zwaar gestraft en de grootste misdadigers wacht verbanning naar het woeste Laagland.

De Hooglandse Lily bezit de vaardigheid om energie te manipuleren. Met haar rang van edele gaat zij een rooskleurige toekomst tegemoet.

Vol verwachting kijkt ze uit naar de dag dat ze met Espen, erfgenaam van het machtigste Huis onder het Regime, zal trouwen.

Tijdens haar reis over het Laagland, op weg naar haar verloofde, stort haar luchtschip neer. Lily belandt op een plek waar nachtmerries haar ook overdag teisteren.

Een groep Laaglanders onder leiding van River, een sinistere jongen met een vreemde kracht, neemt haar gevangen en wil haar als ruilmiddel gebruiken.

Zal het Regime aan hun eisen tegemoetkomen om Lily haar vrijheid terug te geven? En is ze tot die tijd in staat te overleven tussen haar ontvoerders?

Terras Altas – Puur Wit is een fantasyverhaal over geheimen, onderdrukking, tweestrijd en een gevecht om vrijheid, waarin niets zo eenvoudig is als het lijkt…

Van Patty van Delft, de schrijfster van de meeslepende Drägan Duma serie.

Diverse

In 2014 verscheen het eerste boek in de fantasytrilogie Drägan Duma door de Haagse Patty van Delft. Het was de start van een succesvolle carrière als fantasyschrijfster. Zij Die Hoort werd een echte hit, geliefd onder lezers zo jong als negen jaar en zo oud als in de negentig! De wereld die Patty schiep was zo geweldig dat velen er graag zouden willen wonen. In 2015 verscheen Bondgenoten & Verraders en in 2016 het slot, getiteld Het Zwarte Kristal.

Na de trilogie verscheen er ook nog een prequel: Een Onbreekbare Band. Dit verhaal, dat zich 330 jaar vóór de trilogie afspeelt, kan zowel los, als eerste boek of als laatste gelezen worden. En tot slot, voor de échte die-hard fans, schreef Patty de bundel De Vergeten Verhalen, met verhalen verteld vanuit verschillende oogpunten. Deze oplage, met illustraties door de schrijfster zelf, is beperkt. Er zijn er slechts 300 beschikbaar die allemaal gesigneerd en genummerd worden. Een echt collectors’ item dus!

Terras Altas, een nieuwe wereld

En nu is er dus een heel nieuw verhaal: Terras Altas. Dit wordt een serie van vier boeken, die begint met dit boek, Puur Wit. Geen draken, dit keer, maar steampunk. Het is even wennen, maar de lezer die houdt van Patty’s schrijfstijl, zal al snel ook hier verdwalen.

Het verhaal is wel wat volwassener dan Drägan Duma, maar kan zeker gelezen worden vanaf circa 14 jaar.

Wil je een voorproefje? Lees dan hier het gedicht ter intro en hoofdstuk 1.