Boek 1 – Verboden Magie

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Varingholt Kronieken, 1 – Verboden Magie.

VK1 Verboden Magie 3DEen vrouw is op de vlucht voor soldaten van Varingholt, die op bevel van koning Danakrong haar baby willen doden. Haar vlucht eindigt in het Dodenwoud, waar nooit iemand uit teruggekeerd is.

Twintig jaar later…

Net als zijn vader voor hem, beschouwt Danakrong goden als zijn ondergeschikten. Alle tempels in zijn rijk zijn vernietigd en magie is er verboden. Hij wil zijn rijk verder uitbreiden en laat zijn zoon ten strijde trekken om het land van het moerasvolk, de Waituri, te veroveren.

Dit is tegen de zin van de koningin in, maar in Varingholt hebben vrouwen weinig te vertellen. Ze stuurt haar dochter Nanali op pad om de Waituri te waarschuwen. Een actie die haar duur komt te staan.

Ook al heeft de koning magie verboden, ze speelt een hoofdrol in dit eerste boek in de nieuwe fantasytrilogie Varingholt Kronieken van Rolf Österberg. Bovendien, goden laten zich niet regeren door koningen. Zij hebben zo hun eigen agenda.

Diverse

Rolf Österberg (pseudoniem) schrijft zowel thrillers als fantasy. Sinds 2014 heeft Celtica Publishing (CPR) flink wat spannende thrillers van zijn hand uitgebracht. Vaak spelen terrorisme en de pogingen tot bestrijding ervan er een grote rol in.

Rolf schrijft echter het liefst fantasy. Zijn serie De Afgrond, bestaande uit vijf boeken, is in 2019 afgerond. Nu verschijnt van zijn hand de fantasytrilogie Varingholt Kronieken, waarvan Verboden Magie het eerste boek is. Het verhaal is bedoeld voor een volwassen lezerspubliek, maar kan ook door young adults gelezen worden.

De prachtige boekomslag is ontworpen door Dominik Broniek.