Boek 2 – Dodelijke Magie

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Varingholt Kronieken, 2 – Dodelijke Magie.

3D-plaatje Dodelijke Magie VK2Nanali is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Toch is ze vastbesloten om, samen met haar vriendinnen, de strijd met de Varons en de Kygs aan te gaan. Ze verzamelt troepen en gaat met twee oorlogsschepen op weg naar de Oostzee om met de Kygs af te rekenen voor zij aan land gaat om de confrontatie met de Varons aan te gaan.

In Varing smeedt raadsvrouwe Nusheha banden die vooral haar ten goede moeten komen. Het leger wordt in paraatheid gebracht en Kamilong trekt na zijn kroning op naar het noorden. Onderwijl broeit er in het geheim een opstand in de stad.

De godin draagt Zachos op naar het Dodenwoud te gaan om het te beschermen. Maar hij wil eerst de stammen verenigen om een kans te hebben in de strijd tegen het leger van Varingholt. Twee bijzondere vrouwen en Magie kunnen niet voorkomen dat hij steeds verder van zijn lotsbestemming verwijderd raakt.

De goden bemoeien zich meer en meer met de strijd tussen de stervelingen en eisen van hen dat zij zich voor hen opofferen.

Diverse

Varingholt Kronieken is een fantasytrilogie geschreven door Rolf Österberg, waarvan Dodelijke Magie het tweede boek is. Boek 1, Verboden Magie, verscheen in februari 2023, het tweede boek, Dodelijke Magie in december 2023. De trilogie is bedoeld voor een volwassen lezerspubliek, maar kan ook door de wat oudere young adults gelezen worden.

Het slot van de trilogie, Goden Magie, staat gepland voor de zomer van 2024.