De vriend van de koning

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar:
De vriend van de koning

Garth is verbannen naar het eiland Môn, waar hij gedoemd is te leven als opgejaagd wild totdat hij een koning of koningszoon tot vriend maakt. Pas dan zal zijn lot ten goede keren.

Na een voorjaarsstorm vindt Llewellyn, de oudste zoon van de koning van Gwynedd, op het strand voor Môn een bewusteloze man. Llewellyn laat hem verzorgen en als de vreemdeling bijkomt, maakt hij een wel heel bijzondere indruk op hem.

Wie is Garth eigenlijk? Is hij een tovenaar, of toch niet?
Wat willen tovervrouw Arzhela en opperdruïde Raghnall van hem?
Wat drijft Llewellyns jaloerse broer Bor en zijn magiër Kerwin?
En welke rol spelen de elfen en goden in het verhaal?

Rianne Lampers weeft in De vriend van de koning werkelijkheid en fantasie moeiteloos tot één geheel. Ze voert je mee naar de magische wereld van de Kelten, op een reis over vriendschap, het leven en de dood. Een reis die je niet gemakkelijk loslaat.

Wil je alvast een voorproefje? Lees dan hier de proloog en een deel van het eerste hoofdstuk.

De historisch getinte fantasyroman De vriend van de koning van schrijfster Rianne Lampers speelt zich af in Keltisch Groot-Brittannië en Ierland in de tijd voordat de Romeinen daar voet aan wal zetten. Het thema van het verhaal is de kracht van echte vriendschap.

Het geheel herziene boek De vriend van de koning verscheen eerder in 2005 als print-on-demandboek bij Gopher Publishers. De vernieuwde uitgave is alleen nog te koop via Celtica’s webshop. Celtica Publishing neemt een deel van de verzendkosten voor haar rekening.

De vriend van de koning is ook verkrijgbaar als e-book bij praktisch iedere internetboekhandel die e-books aanbiedt én via Celtica’s Webshop.

De vriend van de koning is zowel geschikt voor young adults vanaf veertien jaar als voor volwassenen.

De cover van het boek is ontworpen door Melchior van Rijn, die eerder de prachtige cover van Ishtar Roodrug en het lot van de wereld ontwierp.


Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 1