Boek 1 – Verraad

Dit boek verdwijnt 31-03-2022 uit de collectie. 

Heb je dit boek gelezen? Deel dan je leeservaring door hier een beoordeling achter te laten:
De Kronieken van Riona, Boek 1 – Verraad

Zie bij de afbeeldingen de kaart van het rijk Riona!

Het rijk Riona wordt door de Zuiderlingen onder de voet gelopen. De keizerlijke familie is verjaagd tot achter de woestijn en hun pasgeboren dochter Niamh is in vijandelijke handen gevallen. Maar is alles echt verloren? De godin Aïne beloofde de keizer immers drie kinderen die het rijk terug één zouden maken.

Achttien jaar later brengt Rowena, de enige priesteres van Aïne die de inval heeft overleefd, de slavin Niamh naar heer Ahern. Rowena heeft het meisje opgevoed in de leer van de godin en ziet dat de kracht van Aïne sterk door haar stroomt. Zij weet dat het lot van de jonge vrouw onmiskenbaar samenhangt met dat van heel Riona.

Maar Aïnes spel met de mensen is niet zonder eigenbelang. Waarom heeft ze een vijand van het rijk tot keizer benoemd? En hoe zit het met de drie beloofde kinderen, van wie er twee in het kraambed overleden zijn?

In dit eerste deel van de serie De Kronieken van Riona liggen haat en liefde dicht bij elkaar. Verraad en vertrouwen mengen zich tot een onontwarbare kluwen. Allen moeten lijden op Aïnes woord…

Wil je alvast een voorproefje lezen? Klik dan op de link en lees de proloog en het eerste hoofdstuk van De Kronieken van Riona – Boek 1 – Verraad.

De Vlaamse schrijfster Femke De Vos debuteert bij Celtica Publishing met De Kronieken van Riona – Verraad, een verhaal over haat en liefde en het grillige spel van een godin met de mensen.

De Kronieken van Riona – Verraad is sinds 14 april 2014 beschikbaar en wordt per 31 maart 2022 uit de collectie genomen. De laatste exemplaren zijn nog te koop via Celtica’s webshop.

De serie De Kronieken van Riona is geschreven voor young adults vanaf vijftien jaar, maar kan zeker ook door volwassenen gelezen worden.

De cover is ontworpen door Ronald Helmstrijd.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 2