Kweekvijver

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Kweekvijver.

3D-plaatje KweekvijverTwee dimensies zweven in het niets tussen tijd en ruimte, aan elkaar vastgekleefd als twee luchtbellen in een vijver met daarin twee steden. Elke persoon in de ene stad heeft een exacte kopie in de andere. De edelstenen in de voorhoofden van de bewoners van beide steden duiden hun verschillende beroepen aan. Afgezien daarvan konden de steden niet meer van elkaar verschillen.

In het technologische Mayika moet de tweeling Gharen en Thira hard werken om uit de Buitenring, waar de Steenlozen leven, te geraken. In het egalitaire Peiala proberen Aiona en Estel hun draai te vinden in het leven dat het Lot hun heeft beschoren. Maar wat te doen als de maatschappij waarin ze leven geen plaats heeft voor degenen die zich er niet in staande kunnen houden?

Als het noodlot hen samenbrengt, moeten twee van hen een geheel nieuwe manier van leven aanleren. De andere twee moeten ontdekken wat de goden voor ogen hadden toen ze de beide steden schiepen.

Kweekvijver van Anna López Dekker is een fantasy-scifi met een psychologische insteek. De personages worden met niet-alledaagse situaties geconfronteerd die paralellen hebben met onze eigen wereld.

DIVERSE

In maart 2019 en maart 2020 verscheen het fantasytweeluik Lathrain, De band en De tocht, het debuut bij Celtica Publishing van Anna López Dekker. Dit tweeluik werd gevolgd in april 2022 door De Geestenmeesters. Geen fantasy deze keer, maar sciencefiction met een twist.

Anna’s nieuwe roman Kweekvijver, die op 24 november 2023 verschenen is, is eveneens een mix van fantasy en sciencefiction. In dit utopische/dystopische verhaal ligt de nadruk vooral op de psyche van de mens en hoe die zich staande houdt in bijzondere en moeilijke situaties.