Schaduwen over Razmir

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Schaduwen over Razmir.

Cover Schaduwen over Razmir

1 op 20. Dat is de kans dat een kind in Razmir magie heeft. Na hun geboorte worden alle kinderen uit de stad getest en als zij magie blijken te hebben, worden ze opgenomen in het Bastion om getraind te worden tot Gezegenden. Alleen zij begeven zich buiten de muren van de stad, waar ze met man en macht monsters bestrijden.

Maar ook binnen de stad zijn er mensen met magie: kinderen bij wie de gave nog niet zichtbaar was bij de geboorte. De Raad van Razmir doet er alles aan om hen bij de burgers weg te houden. Zij worden de Vergetenen genoemd: verstoten en verloochend.

Hoewel Maika een heel gewoon leven leidt, is ze niet gewoon. Ze heeft een geheim dat ze ten koste van alles wil bewaren.

Op een dag wordt ze in de stad aangevallen en twee Vergetenen schieten haar te hulp. Haar nieuwsgierigheid brengt haar dichter bij de geheime Schaduwwereld, waar de Vergetenen wonen, en zo komt zij ook dichter bij de waarheid en haar eigen lot…

Schaduwen over Razmir van Maite Donker is een spannend verhaal over magische gaven en onverwachte vriendschappen, dat de lezer ongetwijfeld zal verrassen.

Diverse

Maite Donker debuteerde in december 2016 met Xuno, een fantasyverhaal met een duister randje. Met Schaduwen over Razmir laat zij zien dat ze over meer dan voldoende fantasie beschikt om een geheel nieuw en origineel verhaal neer te zetten.

Schaduwen over Razmir is sinds16 oktober 2020 beschikbaar via elke (internet)boekwinkel, maar natuurlijk kun je in Celtica’s Webshop een (al dan niet gesigneerd) exemplaar bestellen.

Het boek komt ook direct uit als e-book via elke internetboekhandel die e-books aanbiedt én via Celtica’s Webshop.

Schaduwen over Razmir is een fantasyverhaal voor young adults, maar kan natuurlijk net zo goed gelezen worden door volwassenen. Wil je misschien een voorproefje? Dan kun je hier alvast Hoofdstuk 4 tot en met een deel van Hoofdstuk 6 lezen.

De prachtige boekomslag is ontworpen door Dominik Broniek.