Schijnsoldaat

Wil je dit boek kopen, of heb je het gelezen en wil je een beoordeling geven? Ga dan naar: Schijnsoldaat.

Schijnsoldaat 3D coverKayla van Lohuizen verdwijnt achter de tralies als de zaak van haar baas Hegens, een van de beruchtste wapenhandelaars binnen het Aardse Rijk, wordt opgerold. Onder druk gezet door de autoriteiten, die haar broertje ergens hebben ondergebracht, gaat zij ermee akkoord om als kroongetuige op te treden.

In afwachting van het proces wordt ze voor haar bescherming gestationeerd als schijnsoldaat op het militaire ruimteschip De Madrid. Het valt Kayla moeilijk zich daar staande te houden. Ze past niet in de groep, heeft moeite met haar superieuren en is bang dat uitkomt dat ze zich tegen Hegens heeft gekeerd. Zijn arm is lang en de mensen waar hij mee samenwerkt, schuwen niets.

Uit angst voor de veiligheid van haar broertje voelt Kayla zich gedwongen zich als speelbal te laten gebruiken. Tot ze té ver in het nauw wordt gedreven…

Schijnsoldaat, een vlot verhaal dat zich afspeelt in een verre toekomst, is een thriller in een scifi-jasje. Dit debuut van Marleen Dolman (1986) boeit van de eerste tot de laatste letter!

* * *

Marleen Dolman (1986) is altijd geïnteresseerd geweest in wetenschap. De kennis die ze als scheikundige heeft opgedaan, komt goed van pas wanneer zij haar werelden bouwt voor de verhalen die uit haar toetsenbord willen kruipen. Ze debuteert in november 2021 met Schijnsoldaat, een een thriller in een scifi-jasje.

De omslag is een samenwerkingsverband tussen de schrijfster en Anaïd Haen. Samen hebben zij de sfeer van het verhaal heel treffend in beeld weten te vangen.

Wil je alvast een voorproefje? Lees dan hier Hoofdstuk 1 tot en met 3.

Schijnsoldaat is er zowel in paperback als e-book.CCC 2021 1ste plaats Schijnsoldaat

 

Gedeelde 1ste plaats Celtica’s Cover Competitie 2021

In januari 2022 werd de meest aansprekende boekomslag van 2021 gekozen. Schijnsoldaat, gemaakt door Anaïd Haen (in samenwerking met de schrijfster zelf), behaalde de gedeelde eerste plaats.