Bas Kock

Bas KockSchrijven en de hang naar avontuur vormen de rode draad in het bewogen leven van Bas Kock (1974). Zijn eerste fantasyverhaal schreef hij op 15-jarige leeftijd voor zijn moeder, die hem prompt aanraadde zijn geluk in de journalistiek te beproeven. Daar bleef zijn schrijftalent niet onopgemerkt. In 2002 won hij Het Gouden Pennetje, met een literaire reconstructie van de beroemde Koffermoord.

Als journalist reisde Bas naar oorlogsgebieden in Bosnië en Irak, in een oude Volkswagen reed hij van Californië naar Panama en in een Toyota van Breda naar Kaapstad. Tussen die reizen door toerde hij met een rockband langs popzalen, doceerde hij aan de Koninklijke Militaire Academie en studeerde hij op 38-jarige leeftijd cum laude af aan de Universiteit van Tilburg.

In april 2016 verscheen bij Celtica Publishing zijn debuutroman Nachtval, het eerste deel van de dark fantasy trilogie Emperium.

In 2017 verruilde Bas zijn zelf gemaakte Brabantse schrijfhok annex kantoor voor een nieuw bestaan in de Franse Dordogne. Samen met zijn vrouw Tessa runt hij daar La Rhue, een bijzondere vakantiestek waar je kunt verblijven in vakantiewoningen, in een yurt en op een camping. Helaas heeft dat veel tijd opgeslokt, waardoor het schrijven aan Duisterdag, het vervolg op Nachtval, voorlopig nog even op een laag pitje staat.

Wil je meer weten? Surf dan naar de website van Bas Kock of like zijn Facebookpagina. Klik op het plaatje om de boektrailer te zien.

Boektrailer Nachtval

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 4