Bianca Mastenbroek

Bianca MastenbroekBianca Mastenbroek (1975) is geboren en getogen in De Moer (zes straten, een kerk en een café) en woont sinds 1995 in Eindhoven.

Van jongs af aan was ze al gek op lezen en schrijven. Als kind schreef ze hele schriften vol. Haar allereerste ‘boek’ heeft ze als tiener nog op de typemachine uitgetypt.

Tijdens haar studie Techniek en Maatschappij aan de Technische Universiteit Eindhoven schreef ze wat minder; en toen ze ging werken als milieuadviseur kwam het er helemaal niet meer van.

Toch kroop het bloed waar het niet gaan kan. Ze besloot in 2005 te stoppen met werken om zich helemaal op haar droom te richten: auteur worden.

Die droom werd in 2008 werkelijkheid, toen haar debuut Vuurproef uitkwam, een historische roman over heksenvervolging.

Inmiddels heeft ze veertig boeken op haar naam staan. Ze schrijft voor kinderen, de jeugd en volwassenen. Van prentenboekjes tot AVI-boekjes tot historische romans. En fantasy natuurlijk. Haar boeken worden door verschillende uitgeverijen gepubliceerd, waaronder De Vier Windstreken, Delubas, Van Tricht en haar eigen uitgeverij Zirakel.

Zo brengt ze knuffelbeer Robijntje voor Unilever en het Kruidvat tot leven in een succesvolle prentenboekenserie, en zo schrijft ze voor de gemeente Eindhoven een prentenboek dat bedoeld is om jonge ouders te stimuleren om meer voor te lezen om zo laaggeletterdheid te voorkomen (en dat ook nog eens in acht talen is vertaald).

Haar grootste triomf is het winnen van de Jonge Beckman en de Thea Beckmanprijs in 2019, met de historische roman Hendrick, de Hollandsche indiaan.

Nee, haar grootste triomf is dat ze van haar droom haar werk heeft kunnen maken. Dat ze zoveel verhalen met hart en ziel heeft mogen schrijven. Dat ze dag en nacht bezig mag zijn met haar passie. Dat ze nog steeds vol ideeën zit en hoopt nog heel veel mooie boeken te mogen maken!

Zirakel

Celtica Publishing brengt circa 7 juli 2023 Zirakel uit van Bianca Mastenbroek, een meeslepende fantasyroman voor de jeugd over de strijd tussen plicht en gevoel, machtswellust en rechtschapenheid, zelfopoffering en geldingsdrang. De lezer wordt ondergedompeld in een compleet nieuwe wereld, waarin de strijd om magie centraal staat. Verraad en misleiding, experimenten op mensen en moord worden niet geschuwd. Wie wil er immers niet over de wereld heersen?