Carine J.A. Maes

Carine J.A. Maes (1963) woont in Gierle, België. Creativiteit is voor haar een uiting van het bewaarde kind, diep binnenin.

Tijdens en na haar humaniora schreef ze poëzie en kortverhalen, die ze liet lezen aan één enkele goede vriend. Ze studeerde linguïstiek aan UNISA, Pretoria en geraakte in de ban van Russische schrijvers waaronder Toergenjew (De liefde van Klara Militsj) en Pasternak (Dokter Zhivago). Haar absolute favoriet is de satirische roman van Michail Boelgakow, ‘De Meester en Margarita’.

Voor Carine bevat een aantrekkelijk boek avontuurlijke, fantastische, absurde en mysterieuze elementen. Ze is fan van de klassieke fantasyschrijvers zoals Guy De Maupassant, Tolkien en C.S. Lewis maar ook van het werk van Robin Hobb, J.K. Rowling en vele anderen.

De films die haar bijblijven zijn: ‘Twelve Monkeys’, ‘Eternal Sunshine of the spotless mind’, en ‘Dracula’ van Francis Ford Copolla.

Carine is getrouwd, heeft drie kinderen en werkt als analist-programmeur bij een multinational. Ze houdt van bomen die een beetje scheef staan, van wegen die niet rechtdoor gaan en van mensen met een hoekje af.

Verhalen van de Lacune

Pas in 2015 deelde Carine gedichten en korte magische verhalen op een blog. Ze experimenteerde met de kladversie van Raaf, die er enige tijd te lezen was in de vorm van een fantasy-sprookjesfeuilleton.

Deze sprookjesachtige fantasy is in juli 2018 bij Celtica Publishing verschenen als het eerste deel in het drieluik Verhalen van de Lacune.

Het tweede boek verschijnt op 23 november 2019 met als titel Het Gouden Boek.

Carine doneert de royalty’s die zij voor het boek Raaf ontvangt aan het goede doel Kom op tegen kanker.

In het nieuws

In De Postiljon van 23 augustus verscheen een leuk interview met Carine. Interviewer Paul Keyenberg las het boek en zei erover: ‘Raaf is een boek dat leest als een trein: vlot geschreven met creatief taalgebruik, fantasierijke wendingen én humor. Mij heeft ‘Raaf’ in ieder geval begeesterd.’
Wil je het hele interview lezen? Dat kan hier in PDF.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 5