Carine J.A. Maes

Carine J.A. Maes (1963) schrijft fantasy voor iedereen die in magie wil geloven, in haar schrijvershut in de Kempense gordel van smaragd (Gierle, België). Creativiteit is voor haar een uiting van het bewaarde kind, diep binnenin.

Tijdens en na haar humaniora schreef ze poëzie en kortverhalen, die ze liet lezen aan één enkele goede vriend. Ze studeerde linguïstiek aan UNISA, Pretoria en geraakte in de ban van Russische schrijvers waaronder Toergenjew (De liefde van Klara Militsj) en Pasternak (Dokter Zhivago). Haar absolute favoriet is de satirische roman van Michail Boelgakow, ‘De Meester en Margarita’.

Voor Carine bevat een aantrekkelijk boek avontuurlijke, fantastische, absurde en mysterieuze elementen. Ze is fan van de klassieke fantasyschrijvers zoals Guy De Maupassant, Tolkien en C.S. Lewis maar ook van het werk van Robin Hobb, J.K. Rowling en vele anderen.

De films die haar bijblijven zijn: ‘Twelve Monkeys’, ‘Eternal Sunshine of the spotless mind’, en ‘Dracula’ van Francis Ford Copolla.

Pas in 2015 deelde ze gedichten en korte magische verhalen op een blog. Ze experimenteerde met de kladversie van Raaf, die er enige tijd te lezen was in de vorm van een fantasy-sprookjesfeuilleton.

Deze sprookjesachtige fantasy verschijnt in juli 2018 bij Celtica Publishing. Carine doneert de royalty’s die zij voor Raaf zal ontvangen aan het goede doel Kom op tegen kanker.

Carine is getrouwd, heeft drie kinderen en werkt als analist-programmeur bij een multinational. Ze houdt van bomen die een beetje scheef staan, van wegen die niet rechtdoor gaan en van mensen met een hoekje af.

In het nieuws

In De Postiljon van 23 augustus verscheen een leuk interview met Carine. Interviewer Paul Keyenberg las het boek en zei erover: ‘Raaf is een boek dat leest als een trein: vlot geschreven met creatief taalgebruik, fantasierijke wendingen én humor. Mij heeft ‘Raaf’ in ieder geval begeesterd.’

Wil je het hele interview lezen? Dat kan hier in PDF of door op de plaatjes te klikken.