Cynthia Fridsma

Cynthia FridsmaDe moeder van Cynthia Fridsma heeft haar altijd aangemoedigd om te schrijven. Op de lagere school had zij op 7-jarige leeftijd een prijs gewonnen in de plaatselijke bibliotheek met haar opstel: Bruno de hond. De prijs was het kinderboek: Waarom jaguars bang zijn voor vuur.
Op 14-jarige leeftijd had haar leraar Nederlands opgemerkt dat het door haar geschreven opstel zo uit een boek leek te komen.

Hoewel dit een startsein was om zich meer met schrijven bezig te houden, besloot Cynthia om haar geluk te zoeken in de IT-sector. Vanaf 2005 heeft ze als freelance programmeur gewerkt aan backend programma’s en aan een open source project, Horizon QCMS – een geavanceerd content managementsysteem met een geïntegreerde CRM-applicatie.

In 2011 heeft zij een jaar voor de klas gestaan als PHP-docent bij het Mediacollege Amsterdam.

Toen in 2014 het noodlot toesloeg waardoor zij, door een handicap aan haar rechterhand, niet meer als programmeur aan de slag kon – Cynthia heeft vrijwel geen gevoel in haar vingertoppen en last van een tremor, waardoor zij noodgedwongen een brace draagt – pakte ze weer de draad op om te gaan schrijven.

Beïnvloed door auteurs als Philip K. Dick, Clive Barker, Dean Koontz, Stephen King en Edgar Allan Poe is Cynthia haar schrijverscarrière begonnen in 2014. Haar verhalen zijn een mengeling van thriller/spanning/actie en horror.

Cynthia schrijft tweetalig: in het Engels en in het Nederlands. In 2017 is zij door Celtica Publisching benaderd voor de Nederlandse uitgave van haar boeken.

Cynthia Fridsma is geboren op 25 februari 1968 en woont in Amsterdam samen met haar man en twee konijntjes. Ze heeft drie stiefkinderen waar zij een goede band mee heeft.

In juni 2017 verschijnt bij Celtica Publishing Cynthia’s horrorthriller De Uitverkorene. Het is het eerste verhaal in een serie boeken die los van elkaar te lezen zijn en waarin de vampier Sybil Crewes en haar geheime organisatie Nightbird een hoofdrol spelen. Het tweede boek, De Zwarte Weduwe, verschijnt begin maart 2020.

In september 2017 werd Cynthia geïnterviewd voor Mug Magazine van 020 Schrijft. Dit interview vind je bij de afbeeldingen.

Als je op de hoogte wil blijven van Cynthia en haar uitgaven, kijk dan op haar website www.cynthiafridsma.nl; daar vind je ook de boektrailer van De Uitverkorene! Die is ook direct te zien op YouTube. Klik op de afbeelding hieronder om direct daar naartoe te gaan:

Boektrailer De Uitverkorene

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 6