Dawn Faber

Dawn Faber-kleinDawn Faber is het pseudoniem van Nathalie Kokke (1986), ontstaan uit een anagram van haar voorletters en de door haar in 2019 aangenomen achternaam van haar man. Zij wonen samen met hun dochter in een klein dorp tussen Roosendaal en Breda, die de bijnaam ’t Heike heeft gekregen. Mensen die bekend zijn met de Brabantse contreien, weten exact welke plaats hiermee wordt bedoeld.

Dagdromen is altijd al de favoriete bezigheid geweest van Dawn Faber, evenals lezen en tekenen. Uiteindelijk kwam hier dus ook schrijven bij.

Tijdens een bezoek aan vrienden, die aan de fraaie Kalmthoutse Heide woonden, kreeg Dawn inspiratie voor haar eerste Nederhorror Heideduvel. Zelf was zij op dat moment nog maar kort thuisblijfmoeder. Zodoende werd het personage Dagmar voor haar deels een uitlaatklep. In Dagmar kon ze alle perikelen rondom haar eigen zwangerschap, de bevalling en het ouderschap kwijt. Met haar liefde voor spookverhalen en paranormale verschijnselen in de mix (wel bij voorkeur op veilige afstand, via YouTube top-10 lijsten), werd de Heideduvel – welke benaming dient te worden uitgesproken met West-Brabantse tongval – geboren.

Zullen er meer boeken van Dawn in het fantastische genre volgen? De tijd zal het leren. Ze heeft in ieder geval de smaak te pakken. Daarbij heeft Brabant ruim voldoende prachtige natuurgebieden om inspiratie op te doen…

Meer weten?

Wil je meer weten over Dawn Faber? In Celtica’s Magazine van september 2020 verschijnt een interview met haar, samen met een recensie van interviewster Sheila Vermeulen.

Derde in de Celtica Cover Competitie 2020

Cover Competitie 2020 plek 3Dawns debuut Heideduvel deed mee in de Cover Competitie 2020 die Celtica Publishing uitschreef in januari 2021. Volgers van de website op Facebook en Instagram konden een top 3 samenstellen. Uit deze competitie kwam Heideduvel als derde uit de bus. De intrigerende cover is gemaakt door Nathalie Kokke, ofwel de veelzijdige schrijfster zelf!

De eerste plaats was voor Terras Altas – Puur Wit van Patty van Delft, die eveneens zelf de cover ontwierp. De tweede plek was voor Schaduwen over Razmir. De cover van dat fantasyverhaal is ontworpen door de bij Celtica al befaamde illustrator Dominik Broniek.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 4