Dirk Warnaar

Dirk is in 1964 geboren in Maassluis. Sinds hij op zijn 13e voor het eerst Tolkien en Isaac Asimov las, heeft hij al vele meters fantasy en science-fiction gelezen en verzameld. Al vroeg begon hij ook zelf met het schrijven van verhaallijnen, maar zijn studie Bedrijfseconomie en zijn werk als consultant en projectmanager in de ICT lieten hem tot voor kort te weinig tijd om zijn verhalen verder uit te werken. Nu hij een betere balans tussen werk en privé heeft gevonden, heeft hij tijd genomen om een van zijn eerste verhaallijnen, die van Ashan, uit te werken in twee boeken.

Dirk schrijft het liefst over echte mensen in een wereld die ergens zou kunnen bestaan. Mensen met idealen en onzekerheden, die verliefd worden, hun vrienden nooit bewust zullen laten vallen en die proberen te leren van hun fouten. Hij beschrijft daarbij gedetailleerd de omgeving waarin die mensen leven en de maatschappij waar ze deel van uitmaken.

Zijn vrije tijd brengt hij het liefst door in Ierland, Schotland en Wales. De Keltische legendes over lang vervlogen koninkrijken en roemruchte reizen, gecombineerd met de geschiedenis tot aan de middeleeuwen, inspireren hem bij het schrijven van zijn eigen verhalen.

Op 6 juni 2019 is Overleven verschenen, het eerste deel van het tweeluik Ashan, een avontuurlijke fantasy die zich afspeelt in de Stad, een plek die al honderden jaren volkomen geïsoleerd is en een wereld op zich is geworden.

Het verhaal gaat over een rijke erfgenaam die alles behalve gelukkig is met zijn gemakkelijke leventje. Een tijdje volstaat het voor hem om in het geheim aan kooivechten te doen onder de schuilnaam Ashan, iets waar hij erg in uitblinkt. Maar dan gebeuren er twee ingrijpende dingen in zijn leven en neemt hij een drastisch besluit.

Op 8 juli 2021 is De strijd verschenen, het slot van het tweeluik Ashan. Gedreven door moed en een onwrikbaar geloof in een betere wereld, vechten Belim en zijn zus Salvia zich een weg door het leven.