Esther Wagenaar

Esther WagenaarEsther Wagenaar is geboren (1970) in Den Helder. Een paar jaar later verhuisde ze met haar ouders naar het saaie polderdorp Wieringerwerf waar ze opgroeide. Schrijven, tekenen, fotograferen en muziek maken; het was de normaalste zaak van de wereld in huize Wagenaar. Verhalen vertellen ook. Zo schreef en tekende Esther voor de schoolkrant en met haar zusje Lilian maakte ze een musical voor de theaterclub op de middelbare school.

In 1992 is Esther een boek gaan schrijven, omdat ze op dat moment niets anders kon. Ze had zo veel pijn dat het haar gehandicapt maakte. In plaats van te studeren, zat ze op haar 21ste thuis. Deze nare situatie vroeg om een uitweg. Om haar fantasie kwijt te kunnen, schreef ze in negen maanden tijd de drie delen over Terra 7. Bij elkaar meer dan 1000 handgeschreven A4tjes. De hoofdpersonages werden haar vrienden en het maakte haar situatie dragelijk.

Dat het een science-fictionverhaal werd, was logisch. Esthers vader verzamelde SF-boeken en al jong las ze de boeken van Jack Vance, Tolkien, Roger Zelazny, Tanith Lee, Ted Williams en de fantasyboeken van Stephen King. Voor Esther is fantasie een middel om een andere kijk op de werkelijkheid te geven. Mensen zullen een boek lezen om het spannende verhaal, maar misschien dat er ook een paar lezers zijn die onze huidige wereld iets anders gaan bekijken nadat ze hebben gelezen wat er op Terra 7 gebeurt.

Toen Esther weer beter werd, was er weinig ruimte voor schrijven. Er ging veel energie uit naar werken, studeren en haar andere liefde: muziek. Heel af en toe haalde ze haar boek weer tevoorschijn en liet ik het ook anderen lezen. De lezers gaven hun commentaar, waar Esther dankbaar gebruik van maakte. De durf om het uit te geven was er echter niet. Door drukte met werk en gezin bleven de boeken over Terra 7 in een la liggen.

Tot 2016. Na het lezen van verschillende boeken van Nederlandse schrijvers zoals Nathalie Koch en Patty van Delft, werd Esther toch weer nieuwsgierig naar wat ze zelf geschreven had. Dat was een aangename verrassing. De wereld van Terra 7 sprak haar nog steeds aan. Zo zeer zelfs dat het concept voor een vervolg ook al op papier gezet is!

Inmiddels woont Esther al vele jaren in de gezellige stad Hoorn met haar man, zijn drie kinderen, een kat en een hond. De hernieuwde kennismaking met de personages Zania, Virginia, Dion en Conrad gaven Esther de moed om ook een uitgever te gaan zoeken. En met succes. De klik met Rianne Lampers was er meteen en Esther is er trots op tot “team Celtica” te behoren.

In februari 2018 verscheen Het groene kristal, het eerst boek in de trilogie Terra 7.

Het tweede boek, Het Huis van de Roos, is op 25 november 2019 verschenen.

Je kunt het proces naar het uitbrengen van Terra 7 volgen op Esthers website en op Facebook.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 3