Evi F. Verhasselt

Evi F. Verhasselt - door Marleen PeetersNadat Evi. F. Verhasselt (1977) op haar twaalfde de jeugdbibliotheek uitgelezen had, besloot ze dat het tijd werd om zelf iets op papier te zetten. Het duurde echter nog tot december 2004 voordat ze, onder het pseudoniem Fiona, haar eerste kortverhaal “Ochtend in de Stad” de wereld instuurde. Dankzij de vele positieve commentaren, kreeg Evi de smaak goed te pakken en volgden er meer verhalen in uiteenlopende genres, zoals: “Ze zeggen dat ik gek ben”, “De Hand van Sachmet” en “Bloedmoeder”. In 2006 werd “Mij rest slechts de stilte” opgenomen in de bundel Een gebloemde lezing en werd haar novelle De Gevangene van het Licht gepubliceerd.

Al haar verhalen hebben steevast een fantastisch kantje, dankzij haar grote voorliefde voor auteurs als Roger Zelazny, David Eddings, Terry Pratchett, Julian May, Douglas Adams, Tad Williams en vele, vele anderen.

Evi woont in Antwerpen en wanneer ze niet met haar hoofd in de wolken zit, onderneemt zij pogingen om geslaagde cupcakes te bakken, het thema-lied van Harry Potter te spelen op de piano en dwaalt ze rond op Fantasy-festivals onder het mom van research.

Op 27 oktober 2013 verscheen bij Celtica Publishing De Tranen van Tataneh, Evi’s eerste volledige fantasyroman. Zij weet hierin de lezer op onnavolgbare wijze aan haar verhaal te kluisteren. Als je eraan begint, is er maar één optie: achter elkaar uitlezen! Evi wisselt humor moeiteloos af met diepzinnigheid in een heerlijk, vlot tempo.

De geweldige cover is ontworpen door Melchior van Rijn, die dit ook voor Ishtar Roodrug en het lot van de wereld en voor De vriend van de koning heeft gedaan.

Momenteel werkt Evi aan een het fantasyepos De Laatste Erfgenaam. Het eerste boek, De Saffieren Troon, is eind juli 2016 verschenen. Het neemt de lezer mee op Eleanora’s reis door Du’var-dai, waarbij heden en verleden zich vermengen tot een ingewikkelde kluwen. Waar kwamen de Ouden vandaan? Waarom lieten zij hun tronen achter? En is Eleanora werkelijk de knoop die de geschiedenis verbindt met het heden? Het is de eerste stap op een intrigerende zoektocht naar antwoorden, dwars door oorlogen en cultuurverschillen heen en doorspekt met magie, liefde en onmacht.

Eind oktober 2019 is De Smaragden Troon verschenen, het spannende tweede boek in de serie De Laatste Erfgenaam, die naar verwachting zes boeken gaat beslaan.

In de juli-editie van Celtica’s Maandelijkse Magazine staat een interview met Evi. Hierin lees je van alles over hoe haar wereld ontstaan is.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 9