Femke De Vos

Femke De VosFemke De Vos heeft helaas besloten op zoek te gaan naar een nieuwe uitgever. Op dit moment is het restant van haar bij Celtica Publishing verschenen boeken alleen nog in Celtica’s Webshop verkrijgbaar. Per 31 maart 2022 worden de twee titels uit de collectie genomen.

Femke blijft wel schrijven. Dus als je fan van haar bent, blijf haar dan volgen via de sociale media!

* * *

Femke De Vos (1990) is een doorzetter. Haar grootste verwezenlijking en trots is dat ze kan schrijven. En daarmee bedoelt ze geen wereldliteratuur, maar het simpele aaneenschakelen van letters en woorden, een handeling die door de meeste mensen als vanzelfsprekend wordt ervaren en daardoor schromelijk wordt ondergewaardeerd.

Femke heeft namelijk dyslexie met gestoorde automatisering. Lezen en schrijven gaan niet vanzelf en zonder continue herhaling zou ze na een paar maanden vergeten hoe ze de makkelijkste woorden moet spellen. Toch laat ze zich hier niet door tegenhouden.

Samen met haar hoofdpersonages worstelt Femke zich door de obstakels die het dagelijkse leven bieden heen. Ze staat erom bekend sterke vrouwelijke hoofdpersonages neer te zetten, die elke uitdaging vol vuur aangaan zonder hun menselijkheid te verliezen. Fouten maken mag, opgeven niet.

Via haar verhalen wil Femke iedereen met een probleem een hart onder de riem steken en laten zien dat je nooit je dromen hoeft op te geven.

Begin april 2014 verscheen bij Celtica Publishing Femkes debuut De Kronieken van Riona – Verraad. Dit is het eerste deel in de fantasyserie De Kronieken van Riona, die net zo min alledaags is als Femke zelf. Hoofdpersoon in Verraad is Niamh, de tot slaaf gemaakte dochter van de verdreven keizer van Riona. Niamh is niet alleen buitengewoon mooi, maar beschikt ook over bijzondere krachten. Geholpen door de godin Aïne neemt ze het heft in eigen handen. Maar is dit wel helemaal waar? En hoe eerlijk is Aïne eigenlijk…?

Het tweede deel Getatoeëerde Lelies is in oktober 2015 verschenen. Het derde boek staat gepland voor het tweede deel van 2019.

* * *

Femke De Vos in de media

Na haar optreden in Iedereen Beroemd meldde Karolien DeBecker van MNM-generationM radio zich. Ook zij heeft inmiddels Femke geïnterviewd. In haar programma getuigt Femke over dyslexie en waarom ze schrijfster is geworden. “Je moet je er niet voor schamen.” Op de MNM-Facebookpagina verscheen een mooi inleidend filmpje te zien van Femke De Vos.

Femke De Vos in Iedereen BeroemdOp 5 november 2015 verscheen Femke in Iedereen Beroemd op de nationale Belgische tv-zender Eén! Hierin vertelde zij over haar strijd met dyslexie en hoe ze desondanks doorgezet heeft en schrijfster is geworden. Klik op het logo om het filmpje te zien!

In januari 2015 is Femke verkozen tot Krak van Waregem, de uitblinker van het jaar 2014!

Op 26 oktober 2014 behoorde Femkes boek tot de top-5 van de Hebban Fantasy Awards 2014; uiteindelijk eindigde Femke op een mooie, vierde plaats!

Er is een interview met Femke verschenen in Celtica’s Maandelijkse Magazine van mei 2014. Dit kun je hier lezen.

Femke, Bart en CarolineOp 18 april 2014 werd Femke De Vos geïnterviewd door Caroline Verstraete op de Westvlaamse TV in het programma Alles goed. En er was zelfs een interview samen met de bekende schrijver Bart Moeyaert.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 11