Maite Donker

Maite DonkerAls kind al was Maite Donker (1985) dol op alles wat met schrijven te maken had. Korte verhalen, lange verhalen, gedichten – ze schreef van alles. Haar allereerste publicatie is te vinden in een bundel met fabels die door scholieren zijn geschreven voor de les Levensbeschouwing. Toch heeft ze lange tijd niets met haar passie gedaan.

Na haar middelbareschooltijd verliet ze haar ouderlijk huis in Breda en heeft ze Diermanagement gestudeerd in Leeuwarden. Een Hbo-diploma, man en goede baan later begon het schrijven weer te kriebelen en in 2011 besloot ze haar liefde voor het schrijverschap opnieuw te ontdekken. Haar verhaal Xuno behaalde in 2012 de top 5 van de schrijfwedstrijd ‘Dromen en Demonen’, van uitgeverij Luitingh en MagicTales.

Maite schrijft en leest bijna alleen maar fantasy. Ze vindt het belangrijk dat verhalen haar horizon verbreden en onmogelijke dingen mogelijk maken. Daarnaast is ze gek op spellen, van computerspellen tot bordspellen, en kijkt ze graag fantasy- en actiefilms.

In de november-editie van Celtica’s Maandelijkse Magazine van 2016 staat een leuk interview met Maite Donker.

In de zomer van 2020 heeft Maite haar eigen website online gezet: Maiteschrijft.nl.

Uitgaven

In december 2016 debuteerde Maite met Xuno, het verhaal over de nukkige sha Xuno en haar beschermelinge Eleanor die over magie beschikt. Ze zijn op zoek naar hun clan en tijdens hun tocht raken ze verzeild in het spel van edelen, koningen en goden. Ze zullen echter twee werelden over moeten reizen om erachter te komen wie er aan de touwtjes trekt.
Xuno is een fantasyverhaal voor young adults, maar kan natuurlijk net zo goed gelezen worden door volwassenen.

Het tweede boek van Maite, Schaduwen over Razmir, een spannend verhaal over magische gaven en onverwachte vriendschappen dat de lezer ongetwijfeld zal verrassen, verscheen in oktober 2020. Ook dit verhaal is gericht op young adults.

Tweede plaats Celtica’s Cover Competitie 2020

Cover Comptetitie 2020 plaats 2Schaduwen over Razmir deed mee in de Cover Competitie 2020 die Celtica Publishing uitschreef in januari 2021. Volgers van de website op Facebook en Instagram konden een top 3 samenstellen. Uit deze competitie kwam Schaduwen over Razmir als tweede uit de bus. De prachtige cover van Maites tweede boek is gemaakt door Dominik Broniek, die ook de covers van de series Drägan Duma en De Afgrond ontworpen heeft.

De eerste plaats was voor Terras Altas – Puur Wit van Patty van Delft, die zelf de cover ontwierp. De derde plek was voor Heideduvel van Dawn Faber, die eveneens door een schrijfster van Celtica ontworpen is: Nathalie Kokke.

 

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 6