Christophe Vermaelen

Fantast en veelschrijver Christophe Vermaelen (1968) werd geboren in Leuven, waar hij studeerde en nu nog met zijn vrouw en twee zoontjes woont. Na zijn militaire diensttijd werkte hij enkele jaren als barman, maar tegenwoordig is hij voltijds bediende in de non-profit sector. Een voorliefde voor geschiedenis, mythologie en het occulte inspireerde hem al op jonge leeftijd tot het schrijven van fictie. Zijn verhalen zijn als zwarte diamanten, die licht absorberen en duisternis reflecteren. Het oeuvre van de auteur kenmerkt zich dan ook door een donkere, erotische ondertoon en omvat zowel fantasy als horror.

In december 2011 bracht Celtica Publishing het eerste boek van Christophe Vermaelen uit. Het verhaal was reeds in 2006 in zeer kleine oplage uitgegeven bij Boekscout, maar inmiddels is Christophe als schrijver gegroeid. Het verhaal heeft een metamorfose ondergaan en heeft een nieuwe titel gekregen: Het Hemelse Rijk. Dit erotisch getinte avonturenverhaal is een aanrader voor iedereen die zichzelf kortstondig wil verliezen in een andere, maar toch heel herkenbare wereld.

Weliswaar in mindere mate, maar erotiek komt ook terug in de trilogie De erfgenaam van Herlewinne. Het eerste boek, De gezellen van Nez, verscheen in april 2015; het tweede boek, De horden van Behemoth, verscheen eind oktober 2017. Uit dit verhaal blijkt hoezeer Christophe houdt van het schilderen van situaties en personages. Het verhaal is het product van de jarenlange samenwerking van Peter van Rillaer en Christophe Vermaelen. Dit creatieve duo heeft samen een geheel nieuwe wereld bedacht. Je kunt meer lezen over de totstandkoming van de serie in het interview met beiden dat verscheen in de februari-editie van Celtica’s Maandelijkse Magazine.

Totaal aantal afbeelding(en) in deze galerie (klik voor vergroting): 3