Marleen Dolman

Marleen DolmanMarleen Dolman (1986) is altijd geïnteresseerd geweest in wetenschap. Zij studeerde scheikunde en heeft vervolgens 11 jaar in een lab gewerkt. De kennis die ze als scheikundige heeft opgedaan, komt goed van pas wanneer zij haar werelden bouwt voor de verhalen die uit haar toetsenbord willen kruipen.

Marleen schrijft al ruim twintig jaar. Dat begon in haar tienertijd, toen ze haar emoties en gedachten toevertrouwde aan papier en verhalen bedacht met personages uit series waar ze fan van was. Als volwassene maakte ze de overstap naar originele verhalen. Haar man introduceerde haar in de wereld van sciencefiction, een wereld die ze inmiddels omarmd heeft. Vooral series als Star Trek en Firefly trokken haar aandacht. In haar boek Schijnsoldaat, een volwassen sciencefictionverhaal dat zich afspeelt in een tijd dat mensen tussen de sterren kunnen reizen, zitten voor de oplettende lezer verschillende invloeden van die series.

Naast wetenschap en sciencefiction, heeft Marleen een passie voor de Japanse vechtkunsten. Dit komt van pas bij het schrijven van haar verhalen, die vaak vol actie en spanning zitten. Marleen houdt van vlotte verhalen, gedreven door interessante personages in een nieuwe wereld, geschreven zonder al te veel technobabbel. Schijnsoldaat noemt ze dan ook “een thriller in een scifi-jasje”.

Onder het pseudoniem Schrijver Omnia is Marleen te vinden op YouTube, met een kanaal waar ze praat over schrijven en over het fantastische genres. Haar website en social media onderhoudt ze onder dezelfde naam.

Marleen is te vinden op:

Website: Schrijveromnia
Twitter: SchrijverO
Facebook: MenMar Dolman
Instagram: schrijver_Omnia